FOTO by Pinterest

Kids

Kako proslaviti dječje rođendane u izolaciji?

Krešimir Šustić 03. travnja 2020.

Donosimo vam savjete kako da uljepšate poseban dan vaših mališana

Internetom kruže razne slike ljudi koji samostalno slave rođendane u karanteni i lomimo se od smijeha na takve objave.

Dok su u pitanju djeca, znamo da su im rođendani jedna od najdražih stari kojima se beskrajno vesele. Iako je planiranje velike zabave ispunjene prijateljima i obitelji vašeg mališana često godišnji događaj, nova pravila koja se postavljaju onemogućuju velika okupljanja.

Samo zato što smo primorani dječje rođendane proslaviti kod kuće u intimnom druženju, ne znači da moramo propustiti svu zabavu i ne priuštiti im dan za pamćenje. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje će vam pomoći.

Virtualni party preko videopoziva

Iako bismo voljeli fizički slaviti s ljudima koji nam najviše znače, obitelj i prijatelji vaše djece udaljeni su samo jedan videopoziv. Spojite se s najdražima kako biste otpjevali “Sretan rođendan” i izrezali tortu.

Kampiranje

Ukoliko vam vrijeme dopušta, podignite šator u dvorištu i provedite nezaboravno vrijeme u prirodi. Ako ipak nemate tu mogućnost, napravite utvrdu od jastuka i deka u vašoj dnevnoj sobi i zajedno otvarajte poklone i jednostavno se prepustite igri s djecom.

Virtualni pidžama party

Skupite ekipu svojih mališana na videopozivu i ušuškajte se u trenutno najudobniji odjevni predmet. Možete upaliti neki film i savršena zabava je zagarantirana.

Uredite dvorište

Neki koji imaju dvorište zaista mogu učiniti čuda. napušite balone, dekorirajte i obavezno napravite puno slika kako bi zapamtili ovaj poseban dan.

Spa dan

Priuštite svom djetetu pravi gušt uživanja tako što ćete lice prekriti raznim domaćim kremama i naravno ništa bez masaža. Ovo je izvrstan način da provedete kvalitetno vrijeme i pričate s vašim najmanjima.

Disney dan

Svi znamo koliko su i nas same radovali Disney likovi kada smo bili djeca. Organizirajte maraton crtanih filmova, a kao dekoracije postavite crteže vaših mališana.

Lov na blago

Predlažemo da im prvo pustite vječiti filmski klasik ‘The Goonies’ kako bi ih upoznali s idejom. Nakon što su dobro upamtili poantu priče, sakrijte određeno blago negdje i neka zabava počne.

Zajedno ispecite tortu

Bilo da vaše dijete želi klasičnu rođendansku tortu ili običan kolač, dopuštajući da vam pomogne pri pripremi poslastice u njemu stvara osjećaj povezanosti. Osim što će se hvaliti svima kako su ispekli tortu, vaše će maleno čudo naučiti korisne stvari.

Tučnjava s jastucima

Baš kao i u filmovima, ovo je prava stvar da izbacite višak energije koju skupljate dok ste zatvoreni u kući. Skačite po krevetu i dobro se zabavite jer osim što će vas nasmijati do suza, probudit će i dijete u vama.