FOTO by Instagram @aheadhairmedia / @hirohair

Ljepota

Kako promijeniti frizuru da izgledate mlađe!

Mia Vodopija 16. rujna 2021.

Svi želimo mlađe izgledati, nećemo se lagati…

Jeste li znali da vas dobro odabrana frizura zaista može pomladiti? Sigurno ste se zapitali kako poznate zvijezde izgledaju kao da im je 30 godina, a znate da imaju već preko 50.

Njihova tajna ne leži nužno u mladolikosti ili dobrim genima. Njihova tajna je u vrhunskim stilistima i frizerima. Ovaj trend podmlađivanja frizurom otkrile su mnoge dame, a danas vam otkrivamo kako to i vi možete učiniti.

Promjena boje kose i frizure, ne samo da će vas podmladiti, već će učiniti da se osjećate bolje. Ako želite svježi i mladenački izgled provjerite kakvu trenutno imate frizuru. Kosa nam često doda godine, ako nije stilizirana.

Provjerite u nastavku kako vam frizura može skinuti nekoliko godina da izgledate mlađe!

Šišanje

Slojevito ošišana kosa, odnosno stepenasto ošišana frizura, definitivno će licu dati neophodnu svježinu. Kosa će djelovati bujnije i kvalitetnije.

Boja

Svjetliji pramenovi će osvježiti svaku frizuru i licu će dati mladenački izgled. Jednobojna kosa često može djelovati dosadno, pa samim time i lice djeluje umornije.

Dužina

Kraći paž djeluje interesantnije nego obična, ravna i duga kosa. Ako niste raspoloženi za kratke opcije, kosa do ramena može biti vaša idealna kratka dužina koja će vas pomladiti.

Volumen

Uvijek radije birajte stepenaste frizure jer one daju volumen, čime djelujete aktivnije i mlađe. Ako vam je kosa sljepljena uz lice, efekt će biti suprotan. Naravno, nije dobro niti pretjerivati – ne zanosite se s volumenom jer ne želite izgledati kao da ste ispali iz 80-ih.

Šiške

Šiške vas mogu pomladiti nekoliko godina, zato što vam one, dok padaju preko obrva ili pokraj očiju, prekriju dosta bora. Kada skraćujete šiške, uvijek vodite računa da oblik odgovara vašem licu i zato preporučujemo da se prepustite rukama pouzdanog frizera.

Razdjeljak

Trudite se da razdjeljak ne bude previše očigledan. Ako stavite razdjeljak sa strane i djelomično ga “zamaskirate” kosom, lice će djelovati nježnije, a oči krupnije.

Svakodnevna frizura

Ako ne znate što napraviti s kosom na svakodnevnoj bazi, repovi i punđe ili pak igranje s figarom mogu biti dobre opcije. Također možete dodati neki zanimljivi dodatak vašoj kosi i tako doprinijeti vašem novom mladenačkom izgledu.

Nadamo se da smo vam pomogli s ovim savjetima i da ćete implementirati neke od njih još danas!