FOTO by Instagram @virllylalune / @silver.isthenew.black

Njega kose

Kako prekriti sijede vlasi u svega nekoliko minuta?

Mia Vodopija 11. siječnja 2022.

Nitko ne voli sijede, budimo iskreni…

Vjerojatno ste osjetili nekoliko različitih emocija nakon što ste otkrili svoje prve sijede vlasi. Možda ste ih prihvatili odmah ili ste imali trenutak panike… kao da ovi novi pramenovi označavaju da starite.

Starenje je privilegija, a prelazak vaše prirodne boje kose u sijedu je prekrasan, prirodan proces. Dok se sve više ljudi odlučuje prigrliti svoje sive pramenove sada više nego ikada prije, ako ih vi želite sakriti, to je u redu, ne osuđujemo vas. Svjesni smo da neki imaju problema s istima već u ranim počecima tridesetih, što definitivno nije nikome drago.

Odlučili smo pretražiti internet kako bismo saznali više o najboljem, ali i najbržem načinu prikrivanja tvrdoglavih pramenova sijede kose. Budući da trošak posjeta salonu za održavanje boje nije uvijek izvediv za svakoga, bili smo odlučni pronaći neku jednostavniju opciju – sigurno postoje načini na koje možete sami prekriti sijede vlasi i dobiti sjajan rezultat prirodnog izgleda.

Upravo zato smo bili oduševljeni kada smo naletjeli na ideju nanošenja sjenila u boji kose na sijedo vlasište. Ovo je fantastično privremeno rješenje ako imate tamnu kosu i sijede korijene.

Ne trebate imati neki posebni brend sjenila, već iskoristite ono što imate (bilo da imate Alverde, Douglas sjenila MAC, Max Factor ili nešto drugo, svi će dobri biti). Odaberite boju sličnu vašoj kosi, uzmite četkicu koja dolazi sa sjenilom i utapkajte proizvod na kosu. Ne trebate dodavati lak za kosu – trebao bi se sam “zalijepiti” za kosu.

Učinak traje cijeli dan, uključujući šetanje gradom, odlazak na posao i večernju zabavu uz piće. Samo ne zaboravite obrisati sjenilo s kose prije nego spustite glavu na vaš bijeli jastuk.