FOTO by PR

Promo

Kako pravilno odabrati električnu četkicu za zube?

PR 07. rujna 2021.

Pri odabiru nastavaka za električnu četkicu, vodite računa da imaju mekana i gusto raspoređena vlakna...

Kvalitetne četkice i paste za zube osnova su dobrog oralnog zdravlja. Međutim, zdravlje zuba i desni moguće je podići na potpuno novu razinu, ako u svoju dnevnu rutinu pranja zuba uključite najnapredniju tehnologiju oralne higijene.

U nastavku provjerite na što je potrebno obratiti pozornost prije nego se odlučite na kupnju električne četkice, ali i paste za zube.

Električna četkica treba biti ugodna i nježna za zube i desni

Iako su praktične, električne četkice s tvrdim vlaknima mogu oštetiti zubnu caklinu, ali i desni. Pri odabiru nastavaka za električnu četkicu, vodite računa da imaju mekana i gusto raspoređena vlakna koja mogu dosegnuti do svih teško dostupnih mjesta u ustima. Uz mekoću vlakana bitan je i nagib nastavka.

Sonična tehnologija – najnapredniji sustav četkanja do sada

Za razliku od klasičnih električnih zubnih četkica Curaprox sonične četkice su nešto doista posebno. Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji četkanja zuba koja dolazi u tri varijante – Hydrosonic Easy, Black is White i Pro. Sonične četkice imaju snažan hidrodinamički učinak te proizvode vibracije (42.000 pokreta u minuti) koje se prenose na vlakna četkice.

Ovakva snažna turbulencija mješavinu paste, vode i sline utiskuje u međuzubne prostore te one između zuba i desni, što dovodi do razaranja zubnog plaka i bakterija koje ga stvaraju. Snažna sonična sila usmjerava tekućinu prema mjestima koja vlakna ne mogu samostalno doseći.

Odaberite zubnu pastu koja se ne pjeni

Izbjegavajte upotrebu zubnih pasta koje sadrže agresivna pjenila poput NLS-a (natrij lauril sulfat) jer često uzrokuju oštećenja osjetljive oralne sluznice. Curaprox Be You zubne paste vaš su najbolji saveznik u borbi protiv zubnog plaka. Atraktivne paste osvježavajućih voćnih okusa savršeno se slažu s Curaprox Hydrosonic zubnim četkicama jer ne stvaraju višak pjene i samim time neće oštetiti nježnu sluznicu u ustima

Izbijelite zube na siguran i prirodan način

Ukoliko koristite soničnu četkice za zube, izbjegavajte agresivne zubne paste s visokim stupnjem abrazivnosti jer one mogu oštetiti zubnu caklinu i desni. Curaprox Be You zubne paste na prirodan i siguran način izbjeljuju zube i djeluju protuupalno. Zbog niske razine abrazivnosti (RDA 50) savršeno se slažu sa soničnim četkicama te na siguran način vašim zubima vraćaju prirodnu bjelinu.