FOTO by PR

Ljepota

Kako postići željenu težinu i pritom izbjeći “yo-yo”efekt?

admin 09. siječnja 2023.

Našla si se u začaranom krugu gubljenja kilograma i ponovnog gomilanja završetkom svake dijete? Za sve je kriv yo-yo efekt! U nastavku ćeš dobiti nekoliko realnih i jako bitnih savjeta koje si možda propustila u posljednjih nekoliko desetljeća...

Veliki broj žena priznaje da su probale sve moguće dijete koje postoje kako bi se u što kraćem vremenskom periodu riješile nakupljenog viška kilograma. Iako dosta njih izgladnjivanjem uspije i izgubiti taj višak, još ga brže i vrate po prestanku dijete a velika većina žena to radi jako dugo, čak i preko 20 godina…

Koliko dijeta trebaš probati dok zapravo ne shvatiš da su sve na isti “kalup” i da je potrebno potpuno izmijeniti dotadašnji način života i usvojiti zdrave navike kako bi došla do dugoročnog rezultata?

Prije svega moraš misliti na sebe i svoje zdravlje. Iako se na prvu čini bezazleno, stalno gubljenje i nadoknađivanje kilograma ima negativan utjecaj na cjelokupno zdravlje organizma; slabi imunitet, povećava se rizik povišenog krvnog tlaka i još kojekakve tegobe ovisno od osobe do osobe.

Ispod ti ostavljam nekoliko brzih savjeta koje možeš primijeniti odmah i pomoći će ti da uspiješ izgubiti kilograme ali i da ostvariš dugoročno održivi rezultat bez straha od “yo-yo” efekta i povratka na staru kilažu…

#1: PROMIJENITE NAČIN ŽIVOTA I NAVIKE

Ne zavaravajte se time da ako ste došli na željenu kilažu možete odmah ponovno krenuti jesti sve što želite i vratiti se starim navikama. Pretjerano izgladnjivanje tijekom dijete te tjera da se kreneš prežderavati i uništavati ostvareni rezultat…

Držite se zdravih navika, zdravijih varijanti obroka i tjelesne aktivnosti do kraja života! Može zvučati kao osuda, ali je tako. Glavni cilj je zdravlje, a nakon toga sve ostalo. Težite dugoročnim ciljevima i zamišljajte svoj život za 10, 20, 30 godina s obzirom na način na koji vodite svoj život.

#2: KONSTANTNA AKTIVNOST

Uvedite redovitu vježbu i aktivnost u svoju rutinu. Prilagodite trening sebi i svojim mogućnostima, izaberite onu aktivnost koja vam je najdraža i koju ćete s užitkom odrađivati. Postoji toliko tjelesnih aktivnosti da vam se barem jedna mora svidjeti!

Toliko je dobrobiti fizičke aktivnosti na općenito zdravlje cijelog tijela da je šteta izdvojiti samo njih nekoliko, ali evo za primjer: poboljšava raspoloženje i sprječava pojavu depresije, prevencija je nekih kancerogenih oboljenja, jača kosti i imunitet te smanjuje rizik od degenerativnih oboljenja.

#3: IZBJEGAVAJTE INSTANT DIJETE I PILULE ZA MRŠAVLJENJE

Vjerujte u ono da “ništa ne dolazi preko noći” i da za sve što vrijedi treba jako puno truda, strpljenja i vremena. Ne vjerujte nikakvim oglasima koji vam obećavaju “13kg manje u 2 tjedna” uz pomoć nove pilule za mršavljenje. Nikakvi detox čajevi i slično neće “očistiti” vaš organizam. To mogu samo vaši bubrezi i jetra. Zato, promislite dvaput prije nego uzmete bilo što slično jer upravo oni to moraju probavljati.

Samo uvođenjem malih i jednostavnih promjena u svoju prehranu i aktivnost možeš izgubiti višak kilograma i zadržati ga dolje redovitim prakticiranjem usvojenih navika.

BESPLATAN VODIČ: “Tri tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija!”

Ako želite spržiti višak kilograma i otopiti masti onda će vam ovaj vodič definitivno pomoći. Tu ćete dobiti sve savjete koje možete provoditi kroz idućih sedam dana i ostvariti napredak. Osim toga, dobit ćete i savjet iz Precision Nutrition edukacije vrijedan 1200$ i on se koristi u radu s više od 150 tisuća ljudi.

Link za preuzimanje vodiča je OVDJE.

Autor teksta: Ivana Harašić