FOTO by dovido.hr

Dekor

Kako oživjeti svoj interijer pomoću tapeta?

PR 28. lipnja 2021.

Inspirirajte se inovativnim idejama...

U zatvorenim prostorima provodimo puno vremena tokom cijele godine i nakon nekog vremena nam dosadi kada se uvijek vraćamo na isto. Bilo da se radi o poslovnom prostoru ili vlastitom domu, najjednostavniji način kako ćete oživjeti svoj interijer jest pomoću tapeta. Nastavite čitati kako biste saznali više.

Davno su prošla vremena kada je postavljanje tapeta bio mukotrpan i naporan posao koji je zahtijevao majstore i puno vremena. U današnje je vrijeme postavljanje tapeta zbilja jednostavno, jedini problem može predstavljati odabir željenog motiva.

U internetskim trgovinama koje prodaju tapete za zidove nudi se širok izbor tapeta baš za svaku prostoriju interijera; od dječje sobe s omiljenim likovima iz crtanih filmova do tapeta s prikazom zvijezda i svemira za one koji žele dašak vječnosti na svom zidu. Ako pak više volite industrijski stil, ali ne želite renovirati cijeli zid, odličan su izbor tapete s imitacijama cigle, kamena ili pak betona. Ljubitelji automobila lako će naći nešto za sebe, kao i oni koji vole prirodu, cvijeće, ali i zanimljive natpise. Izbor je zbilja velik i raznolik!

Pri odabiru tapeta koje ćete postaviti, obratite pažnju na funkciju prostorije u kojoj želite postaviti tapete te postojeći namještaj i ostalo uređenje. Ako imate više elemenata uređenja različitih stilova i boja, jednobojna je tapeta za zid odličan izbor jer će odlično uvezati sve što se nalazi u prostoriji. U slučaju da je sav namještaj monokromatske boje, pogotovo bijele ili crne, fantastična je ideja odabir tapete s jarkim i šarenim motivima jer ćete na taj način potpuno izmijeniti i oživjeti izgled prostorije, na vrlo povoljan i jednostavan način.

Tapete koje su danas dostupne, a u većini se slučajeva i jednostavno održavaju; čak i čiste, tako da ćete dugo vremena uživati u njima.

Na kraju, ako vam se određeni uzorak tapete prestane sviđati ili više ne bude moderan, vrlo je lako odabrati novi, moderniji uzorak, koji više odgovara vašim željama, te nove tapete jednostavno prelijepiti i postaviti na zid.