Zabava

Kako ‘ne izluditi’ s ljudima s kojima sada provodimo 24 sata dnevno?

Krešimir Šustić 26. ožujka 2020.

Donosimo savjete kako da si olakšate dane u karanteni!

Kako se pandemija koronavirusa i dalje širi diljem svijeta, ljudi su primorani biti zatvoreni u kućama sa svojim najbližima. Svi mi volimo svoje roditelje, braću i sestre, životne partnere, no ponekada nam znaju ići na živce.

Pošto trenutno konstantno provodimo vrijeme s njima, pomiješane emocije i promjene raspoloženja sve su češće. Kako bi u vašoj karanteni vladao mir i sloga, donosimo vam savjete kako da držite situaciju pod kontrolom.

Ukućani gledaju TV, a vi radite od kuće

Najjednostavniji način je da ih zamolite da smanje zvuk i gledaju u tišini. Ako vam to ne uspije, napravite kompromis i dogovorite sate u kojima vam je potreban mir i koncentracija.

Oni su jedino društvo s kojim se družite, a to vam ne odgovara

Klasičan primjer koji prati većinu u ovoj situaciji. Otvoreno im kažite da želite provesti vrijeme u svojoj sobi sa samim sobom, da ih molite za privatnost i naravno, da nije ništa osobno.

Partner non stop obavlja poslovne pozive i videopozive, a vi nemate koncentraciju za rad

Čak i da živite u najsitnijem stanu na svijetu, potrebno je stvoriti dva poslovna prostora. Možda ćete vi izvući slamku pa ćete morati obavljati svoje pozive u spavaćoj sobi, ali imajte na umu da je to privremeno.

Ne shvaćaju pandemiju ozbiljno i sve gledaju kroz šalu

Ako ne shvaćaju širenje virusa ozbiljno, brinu li o osobnoj higijeni? Otvoreno popričajte o mjerama opreza i razgovarajte o emocijama koje se nalaze duboku u vama. Bitno je da im objasnite kako je trenutno važno da se pouzdate jedni u druge.

Partner vam djeluje kao luđak zbog poslovnih obaveza

Kao što smo i na počeku spomenuli, sve je ovo privremeno i uskoro će završiti. Najlakši način je da stavite slušalice u uši i upalite glazbu koju najviše volite. Neka on radi svoj posao, to nije vaša stvar.

Strah da ćete se vaš partner i vi razići nakon što pandemija završi

Imajte na umu da nije sve tako crno i da ćete kada sve ovo završi samo biti jača osoba. Njegujte vezu kao što ste dosad i ako vam je potrebno, odvojite se nasamo i provedite vrijeme sa sobom.