Kako izliječiti parodontnu bolest?

Viktoria Mikulić 20. travnja 2017.

U ordinaciji dentalne medicine Meniga dugi niz godina uspješno liječe parodontnu bolest!

Parodontna bolest Meniga ordinacija – U današnje se vrijeme svaka osoba brine, ili bi se barem trebala o očuvanju svojih prirodnih zubi, no za to je potrebna dobra njega koja iziskuju redovite preglede kod stomatologa, koje mnogi vrlo često zaobilaze, ne shvaćajući koliku štetu pritom rade svojim zubima.

Parodontologija je posebna grana u dentalnoj medicini koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem parodontnih bolesti, točnije gingivitisa i parodontitisa. Ova bolest može zahvatiti zubno meso odnosno gingivu , kost i parodontni ligament – glavnu potporu zuba.

Parodontna bolest Meniga ordinacija

Photo by: losalgodonesdentistsguide.com

Ako osoba ne održava zadovoljavajuću higijenu, s vremenom se nakupi plak i bakterije koje dovode do crvenila, upale zubnog mesa, a potom i do krvarenja desni te posljedično nastaje gingivitis. Postoji još nekoliko faktora koji mogu utjecati na pojavljivanje ove bolesti, kao što je pubertet, trudnoća, nošenje proteza ili jednostavno anomalije kojima su određene osobe podložne.

Gingivitis se može vrlo lako izliječiti ako se na vrijeme krene u liječenje. No često se osobe prekasno odluče za liječenje te potom ova bolest uznapreduje. Neizliječeni gingivitis tada prelazi u parodontitis, koji znatno pogoršava stanje pacijenta, jer bakterije dopiru toliko duboko u tkivo te stvaraju subgingivni kamenac koji nije moguće otkloniti četkanjem. Tada dolazi do kroničnog, dubljeg oštećenja čeljusne kosti, što uzrokuje klimavost zuba i mogućnost ispadanja zuba. Parodontna bolest Meniga ordinacija.

Parodontna bolest Meniga ordinacija

Kako se provodi terapija?

Ovisno o tome koliko je bolest napredovala, određuje se vrsta liječenja. Tijekom početne terapije, cilj je odstraniti nakupine plaka kao i zubnog kamenca. Prije se ovakva vrsta bolesti smatrala neizlječivom, no uz napredak tehnologije, tkiva se mogu u potpunosti oporaviti pomoću lasera. Također, kirurškom metodom moguće je u nekim slučajevima regenerati kost. Pacijenti s uznapredovalim parodontitisom idealni su kandidati za implantološku terapiju, no tek nakon uklanjanja postojećih smetnji. Parodontna bolest Meniga ordinacija.

Mnogi strahuju već od samog spomena na odlazak kod stomatologa, no vaši zubi zaslužuju biti pravilno tretirani. Ako ste osjetili neke od simptoma poput lošeg zadaha ili upale zubnog tkiva, najbolje je odmah krenuti s terapijom, jer ako bolest nije napredovala, riješit ćete problem u trenu i sačuvati se bolnih neugodnosti.

U ordinaciji dentalne medicine Meniga s punim povjerenjem možete prepustiti brigu o vašim zubima, profesoru i doktoru stomatologije Andreju Menigi. Smatramo da nema veće reference od dugogodišnjeg iskustva, kojeg doktor Meniga ima više od 30 godina. Uz to, prekrasno opremljen interijer, profesionalno osoblje i umirujuća atmosfera bit će dodatna motivacija da što prije počnete misliti o zdravlju vaših zubi.

Parodontna bolest Meniga ordinacija

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE MENIGA

Frankopanska 24

10000 ZAGREB

01/ 4849 023

frankopanska24@gmail.com