Promo

Kako do svilenkaste i hidratizirane kože tijekom sanjkanja, skijanja, boardanja?

PR 23. siječnja 2020.

Sezona zimskih sportova u punom je jeku! Osigurajte maksimalan sjaj kože i na najvišim vrhovima!

Skijanje, bordanje, sanjkanje – rijetko kad nam srce zatreperi kao za vrijeme zimskih praznika prepunih sporta i zabave u netaknutom planinskom okruženju. Dani provedeni pod sjajem sunca u udobnim planinskim kućicama mogu biti dobri za dušu, no za Vašu kožu često su pogubni.

Zaštita, hidratacija i čišćenje apsolutno su obavezni kada je u pitanju očuvanje zdravlja Vaše kože na skijalištu i izvan njega zato vam FOREO otkriva vrhunske savjete za njegu kože tijekom sezone zimskih sportova i što spremiti u svoj neseser prije odlaska u planine.

Neka vam zaštita od sunca bude na prvom mjestu

Činjenica je: što je veća nadmorska visina na kojoj se nalazite, to se više izlažete ultraljubicastom zracenju. Razlika nije zanemariva, s obzirom da se izloženost zračenju povećava za 5% na svakih dodatnih 300 metara nadmorske visine. No to nije sve o čemu ljubitelji zimskih sportova trebaju razmišljati: snijeg na kojem skijate, bordate ili sanjkate reflektira gotovo svo štetno zračenje.

Zbog toga je odgovarajuća zaštitna krema od sunca izrazito važna kad krenete na planinu. Visok SPF zaštitni faktor (najmanje 30) je prijeko potreban, a ukoliko često licem zaranjate u snijeg, krema za zaštitu od sunca bi trebala biti vodootporna. Ne zaboravite: i najboljim zaštitnim kremama treba vremena da počnu djelovati – stoga se namažite prije nego što napustite hotel.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija!

Svjež planinski zrak je predivan! No, visoke nadmorske visine zimskih odmarališta izuzetno isušuju sve tipove kože. Preduhitrite površinsko isušivanje kože te isprobajte pametnu masku za lice UFO, koji u samo 90 sekundi pruža termo terapiju, krio terapiju, tretman LED svjetlima te T-Sonic pulsacija. Odaberite masku H2Overdose, obogaćenu hijaluronskom kiselinom, koja pruža dugotrajnu hidrataciju i umiruje suhu kožu.

Problem nedostatka hidratacije nije isključivo površinski, stoga će vam unos velikih količina vode pomoći u jačanju mišića i zglobova, ali i dodatno doprinijeti hidrataciji kože.

Zaštitite svoje oči

Vaša koža nije jedina kojoj je potrebna zaštita od planinskih uvjeta. Sunčane naočale nisu samo odraz vašeg stila – one također sprečavaju oštećenja rožnice od ogrebotina, sunčevih zraka i isušivanja. Sunčane naočale također smanjuju isparavanje suza na površini oka, stoga ih ne skidajte ukoliko želite izbjeći nadraženost i crvenilo očiju.

Također, uz sunčane naočale ćete daleko manje škiljiti uslijed sunca, čime se umanjuje pojava bora, posebno onih oko očiju.

Spriječite isušene i ispucane usne

Jedna stvar odaje sve ljubitelje zimskih sportova: isušene i ispucane usne. Neka vaše usne uvijek budu spremne za poljubac na skijaškoj stazi ili izvan nje. Intenzivni balzam za usne pruža zaštitnu barijeru i zadržava vlažnost vaših usana kako bi one ostale meke i podatne.

Također, balzam za usne možete nanijeti i na isušene zanoktice ili druge dijelove kože koji se isuše u hladnim vremenskim uvjetima.

Uživajte u zimskim praznicima jer vas ovoga siječnja FOREO daruje s 20% pupusta na vaše omiljene UFO i UFO mini uređaje u određenim Douglas trgovinama i na foreo.com.

FOREO beauty zimski komplet

● džepno pakiranje kreme za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom
● gusta krema za lice bogata emolijentima
● intenzivna krema za ruke
● hranjivi balzam za usne sa zaštitnim faktorom
● dugotrajna vodootporna maskara
● obnavljajuća maska za kosu
● UFO pametna maska za lice uz ultra hidratizirajuću masku H2Overdose
● džepno izdanje četke za kosu