Njega kose

Kako da se zauvijek riješite ispucalih vrhova za 0 kuna?!

admin 22. veljače 2022.

I vi se borite s ovim problemom?

Jeste li ikada čuli za poroznost kose? Suočavanje s tim se potpuno isplati. Ispitivanje kutikule kose je alat koji rješava dugoročnu borbu protiv ispucalih vrhova. Razlog: Testom se može identificirati koliko je kosa ispucala i točno odrediti koja je njega za kosu prikladna za vas pojedinačno.

Ali o čemu se točno radi? Što je to poroznost kose i kako je odrediti?

Poroznost kose je zapravo svojstvo kose koje upija i zadržava vlagu, a postoje tri kategorije poroznosti: visoka, srednja i niska.

Ovisno o tome, neki proizvodi za njegu su više ili manje prikladni od osobe do osobe. Uz malu poroznost, kutikula leži ravno uz pulpu dlake, tako da se voda odbija umjesto upija. Tada se preporučuju proizvodi s laganim formulama jer se ti proizvodi nagomilavaju na površini i teško prodiru u dlaku. Kosi s većom poroznošću najprikladnije je za njegu guste kose – jer se u ovom slučaju kosa brzo suši.

U moru proizvoda za njegu kose, teško je pronaći pravi. Zato je prikladan ovaj hack s kojim ćete biti sigurni koju biste njegu trebali koristiti za vaš tip kose.

Nakon što saznate koja vam njega kose najbolje odgovara, problemi poput ispucalih vrhova nestaju.

Što vam treba: Samo čaša ili zdjela koju napunite vodom. Zatim dodajte nekoliko pramenova kose i pričekajte. Ako su pramenovi vezani nakon nekoliko minuta imate visoku poroznost kose, ako isplivaju, imate nisku poroznost.

@isabellakatee #hairporosity #hairporositytest #hairhacks ♬ THATS WHAT I WANT – Lil Nas X

Savjeti za njegu kose: Kako spriječiti pucanje kose i ispucale vrhove

Sada znate koliko je vaša kosa porozna i želite izbjeći ispucale vrhove ili lomljenje kose zbog nepravilne njege kose? Tada je važno da koristite proizvode koji mogu optimalno prodrijeti u vašu kosu.

Ako je vaša poroznost visoka, trebali biste koristiti proizvode koji hidratiziraju i vrlo su hranjivi. Teške teksture pomažu u održavanju strukture kose kada je kosa u opasnosti od ispucanih vrhova zbog suhoće ili se već bori s oštećenjima. S niskom poroznošću, kao što je gore spomenuto, koristite teksture koje ne opterećuju kosu, ali ipak pružaju sve što joj je potrebno, na primjer antioksidanse.