FOTO by Danko Šimunović

Trendovi

Kako da budemo ono što jesmo? Z generacija možda je zauvijek pronašla odgovor!

Viktoria Mikulić 27. lipnja 2023.

Bez imalo ustručavanja i igranja igrica, od sada možemo zasnovati odnos bez nepotrebnih kompromisa…

Dok je pronalaženje ljubavi nekada bilo mnogo predvidljivije i jednostavnije, danas klimu diktira niz različitih trendova. Mnogi od njih oblikovani su ključnim događajima koji su se dogodili u posljednjih 30 godina, od popularizacije društvenih medija do pandemije COVID-19.

Kako su te promjene utjecale na način na koji se družimo, učimo, poslujemo i živimo život, tako su ostavile traga i na način na koji izlazimo.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Jedan od pojmova koji je posebno popularan među Z generacijom je “hardballing”, koji uopće nije tako loš kao što zvuči.

Što je “hardballing”?

“Hardballing” je izraz koji je objašnjen ovako – poanta je nekome reći sva svoja očekivanja prije nego što izađete na prvi spoj. Na taj način ne gubite vrijeme na igranje nepotrebnih igrica već jasno dajete do znanja koje su vaše želje i što očekujete od veze. Uvijek je najbolje biti što precizniji jer na taj način nema mjesta pogrešnom tumačenju.

Koliko god kompromise i prihvaćanje razlika smatrali pozitivnim, Z generacija ipak vjeruje da je ljepše kada pronađemo osobu zbog koje nećemo morati pristajati na kompromise, već će nam biti dovoljno slična i uživati jednako poput nas u stvarima koje volimo.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Nema ništa ljepše nego biti otvoren u vezi s onim što želite, a zatim pitati drugu osobu što želi i nadati se da i vi želite isto… kad dvoje ljudi zapravo kaže ono što misle, to je toliko snažnije od stvaranja pretpostavki.

Osim u vezama, mi smo ovaj trend odlučili istražiti malo dublje i primijeniti u ostalim aspektima života, te otkrili koliko je značajan u shoppingu, kada jedni drugima kažemo ono što nam je  na umu, bez imalo ustručavanja.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Z Centar, centar nove generacije naš je favorit jer je svojim konceptom rezerviran za sve one koji shopping ne gledaju samo kao kupnju, već i kao zajedničko iskustvo koje stvara nezaboravne uspomene. Ako vi želite obaviti shopping, dok vaš partner pije kavu u Hugo’s Baru, ili možda želite isprobavati nove kolekcije u Mohitu, Reservedu ili Houseu, dok on isprobava trendi ljetne outfite u trgovini ANSON’S.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Ako se nakon shoppinga želite opustiti u salonima poput ChixThreading bara i Z House of Beauty, druga strana se također može uljepšati u  SimpleBarber shopu za muškarce te kasnije okušati se u mini golfu koji se nalazi na krovu Z Centra ili pak isprobati najnovije gadgete u Smart Lab i Tehno Mag trgovini, posebno jer Tehno Mag u povodu 25. rođendana u periodu od 26.6. do 3.7. svim posjetiteljima daruje do 70% popusta na odabrane artikle.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Ako ste slučajno s djecom, za to vrijeme oni mogu uživati u carstvu snova zvanom Minipolis. Svi znamo da djeca žele biti poput svojih roditelja jer su im oni najveći uzori, stoga je MiniPolis, prvi dječji grad u malom izvrsno mjesto da na nekoliko sati iskuse jedan „radni dan“ svojih roditelja.

Tu je i Hall of Game, jedinstveni esport centar u cijeloj Hrvatskoj, i ako vas dvoje nakon shoppinga poželite otići nešto prigristi, popiti AperolSpritz ili Hugo te pogledati neki od novih hitova u CineStar kinu, možete biti sigurni da će vaši mališani biti na sigurnom.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Ako želite doživljaj u potpunosti, imamo još jednog asa u rukavu… Bez obzira idete li u paru ili u shopping centar vodite čitavu obitelj, ne propustite svaki drugi petak u mjesecu kada Z Centar ima Friday’Z koji donosi pregršt zanimljivosti i popusta, kako bi svi na kraju bili nagrađeni i izašli sa smiješkom na licu.

Shopping, sport, zabava, ljepota, gastro kutak, meka za filmoljupce i gejmere – sve je to Z Centar koji se nalazi na adresi Ljubljanska avenija 2b na zapadnom dijelu Zagreba.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Zahvaljujući Z generaciji, Z Centar vam omogućuje da budete ono što jeste i da „hardballing“ trend primijenite i tijekom shoppinga. Na taj način, sve strane raditi će ono što istinski vole, bez skrivenih pogleda.

Foto: Danko Šimunović / Style: Marcela Vrček

Ovaj trend se pokazao kao pozitivan utjecaj koji produbljuje odnos i čini nas sretnijima.