Kako bi uistinu trebao izgledati savršen osmijeh?

Viktoria Šafranić 15. prosinca 2017.

'Holivudski osmijeh' nije ono čemu bismo trebali težiti, evo zašto…

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić – Koliko smo samo puta bili zadivljeni osmijehom neke od poznatih holivudskih zvijezda, nadajući se da ćemo i mi imati jednako lijepe zube, a samim time i prekrasan osmijeh. Mnogi su zasigurno dolazili doktoru dentalne medicine s fotografijom omiljene ličnosti te priželjkivali da se dogodi ‘čudo’, ne sluteći da im takvi zubi uopće možda ne bi pristajali.

Svaka osoba je individualna i čak i da se pokuša napraviti nešto identično poput onog s fotografije, nitko ne garantira da će nešto takvo pristajati i nama. Ovisno o obliku lica, higijeni i načinu na koji smo tretirali zube, stomatolog sugerira što svakoj osobi najbolje odgovara. Kod planiranja osmijeha postoji najmanje barem 21 parametar koji doktor i tehničar analiziraju.

Holivudski osmijeh više nije nešto što je izuzetno popularno, prvenstveno jer ne izgleda prirodno. Nijedna osoba ne može imati u potpunosti ‘isklesane’ zube bez ijedne mrlje i nepravilnosti. Zapravo, pitanje je bismo li uopće to htjeli? Baš zato što smo drugačiji, to nas čini posebnima. Danas se smatra da je idealna ljepota upravo u malim nepravilnostima i nesimetrijama.

Kod osoba kojima su potrebne velike estetske korekcije, učinkovito rješenje je digital smile design – planiranje cjelokupnog rada kroz određene faze. Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić.

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Wax up je metoda ili proces kroz koji liječnik može u potpunosti predočiti istinske restorativne mogućnosti i potrebe svojih pacijenata. Dijelimo ih na funkcijske i estetske. Pomoću voska se predviđa kako bi krajnji rezultat trebao izgledati. Upravo to navoštavanje omogućuje izradu savršenog osmijeha te samim time i probnog nadomjestka mock up-a.

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Ako se spremate na određen zahvat i htjeli biste barem otprilike znati kako će vaši zubi izgledati prije izrade protetskog nadomjestka, sada je to i moguće uz mock up. Drugim riječima, imate priliku isprobati predložak u ustima koji vrlo pouzdano prikazuje konačan rezultat, te dogovoriti eventualne korekcije prije samo zahvata.

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Mock up je odličan i kod predviđanja problema koji bi mogli nastati tijekom samog procesa. Svakom pacijentu je veliko olakšanje kada unaprijed zna kakav osmijeh može očekivati, te samim time mnogo je opušteniji.

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Možda je potrebno izdvojiti nešto više vremena i novaca, ali na kraju se to zaista isplati jer je rezultat zadivljujuć.

Ako želite nečemu težiti, onda neka to bude potpuno personaliziran osmijeh koji nitko drugi neće imati. U privatnoj ordinaciji dentalne medicine dr. Žurić pobrinut će se da budete zaista jedinstveni.

Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Privatna ordinacija dentalne medicine dr. Žurić

Ulica kneza Domagoja 26, 10000 Zagreb

Telefon +3851/4610-675

zuric.goran@gmail.com

Facebook: Ordinacija dentalne medicine dr. Žurić