FOTO by Instagram @skandynawski_doomek / @life.falling.together

Dom

Kakao i Oreo keksi – božanstvena kombinacija koja će nas grijati ove zime

Krešimir Šustić 23. listopada 2020.

Topli napitak stvoren za uživanje uz dekicu i Netflix

Dok smo ljetos uživali uz koktele s hrpom leda i zabavnim dekoracijama koje se serviraju uz njih, sada je došlo vrijeme da svoje napitke prilagodimo trenutnom vremenu.

Tako ćemo u hladnim jesenskim i zimskim večerima krenuti s konzumacijom omiljenih toplih napitaka koji će nas dodatno zagrijati i pružiti nam osjećaj topline.

Ljubitelji kofeina će pojačati dnevne doze kave, čajoljupci će uživati u omiljenim biljnim i voćnim aromama, a čokoljupci će se prebaciti na vruću čokoladu i božanstven okus kakaa koji nas obara s nogu.

Slasni prah koji se miješa s toplim ili hladnim mlijekom, Europom je zavladao u 16. stoljeću i brzo je postao popularan kao najslasniji prijatelj zdravlja jer ima mnoge benefite.

Bogat je izvorima polifenola, a posebno flavanolima koji imaju snažno antioksidativno i protuupalno djelovanje, no kako stručnjaci nalažu nije ga dobro piti prije spavanja.

Osim što smanjuje inflamaciju u tijelu, poboljšava protok krvi, snižava krvni tlak i poboljšava razinu kolesterola i šećera u krvi, ima stimulativni učinak na naš um, slično kao i kava ili čaj.

Nakon što odaberemo šalicu s motivima koji nam mame osmijeh na lice, potrebno je da se udobno smjestimo u kutak doma koji nam pruža najveću udobnost i mogućnost opuštanja.

Većina nas će odabrati tople dekice i Netflix kao odličan dodatak uz ovaj topli napitak koji odlično možemo upotpuniti Oreo keksima ili nekom drugom slasticom.