Kafić u Edinburghu zabranio ulazak muškarcima koji nose obuću bez čarapa!

Engineer 30. siječnja 2020.

Kako se vama čini ova odluka?

Drastičan potez povukao je vlasnik jednog lokala u Škotskoj nakon što ga je iziritirao trend u kojem muškarci nose cipele ili tenisice – bez čarapa!

Kako ne bi bilo zabune na vrata svog lokala postavio je jasno definiran dress code kojeg se mušterije moraju pridržavati.

Inače, radi se lokalu koji dvije godine zaredom osvaja titulu “najboljeg edinburškog lokala“, a koji je nakon svoje odluke podijelio mišljene javnosti.

Neki posjetitelji ovog lokala osjećali su se prozvanim i odmah su svoje nezadovoljstvo izrazili na Facebooku protestirajući citatom: “optuženi smo za snobizam“.

Ljeto je vrijeme vrućina pa mnogi muškarci razmišljaju i kako izbjeći čarape. Naravno pogriješite li u odabiru obuće završit ćete s pravom katastrofom.

Kako bi u svom lokalu imao samo “pristojne” goste vlasnik lokala odlučio je filtrirati ulaz samo onima koji dođu na piće s čarapama na nogama.

U procesu je odluka i o zabrani ulaska u japankama ili bilo kakvoj obući otvorenog tipa. Iako je već dobio kritike kako mu potez nije baš na nivou demokracije, ovaj vlasnik nepopustljiv je i ne dopušta mjesta za kompromise.

Bez obzira na kritike, vlasnik je dobio i dosta pozitivnih komentara koji podupiru ovaj potez.

Koliko dugo će trajati inicijativa vlasnika i hoće li se moći oduprijeti kritikama, vrijeme će pokazati, ali potiho u sebi nekako i mi podupiremo inicijativu.