FOTO by Instagram @cafeteriagardos

Putovanja

Kafeterija Gardoš i njezini čuveni medvjedići

Viktoria Mikulić 26. studenoga 2021.

Ako ste planirali posjet Beogradu, svakako ne propustite otići do Zemuna...

Zemun – naselje u Beogradu, naziva se i boemska četvrta ruralnog šarma. Poznati su po kafićima, dinamičnim barovima i šarmantnim restoranima smještenim uz šetnicu na obali rijeke Save. S brda Gardoš, na čijem se vrhu nalazi toranj iz 1896. godine, pruža se pogled na čitav grad. 

No ono što nas se najviše dojmilo je kafeterija Gardoš i ne možemo vjerovati da ranije nismo znali za ovo čudo, a toliko puta smo bili u Beogradu.

Za blagdane, ova neodoljiva kuća poprimi najšarmantnije ruho, a glavnu ulogu na istoj imaju ogromni medvjedići uz koje malo tko ne bi zastao. Podsjećaju na one iz Strasbourga pa ako niste imali priliku otići u Francusku, Srbija je ipak malo bliže…

Saznali smo da prošle godine nije bilo medvjedića, što je rastužilo brojne posjetitelje, no odmah nam je toplije oko srca kada znamo da su otišli u humanitarne svrhe. Ipak, ove godine se ne morate bojati jer su medvjedići ponovno u kafeteriji Gardoš i sve nas pozivaju da im se čim prije pridružimo na ukusnoj vrućoj čokoladi i prefinim kolačima domaćih proizvoda.

Ako imate na umu osobu koja voli ovakve preslatke stvarčice, zašto je ne biste ovog Adventa iznenadili posjetom kafeterije Gardeš, i učinili joj blagdane nezaboravnima…