Kada se sljube Škorina graševina i lovačka kuharica…

Viktoria Šafranić 27. siječnja 2017.

Ovoga četvrtka, u trgovini Bella Forma predstavljena je ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića.

Concept store Bella Forma s pomno odabranim proizvodima najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih brandova postala je prava oaza u centru grada za sve ljubitelje estetike i najnovijih trendova kada se radi o uređenju doma ili posuđu za pripremanje i posluživanje hrane. Prateći posljednje lifestyle trendove Bella Forma svojim se kupcima uvijek trudi ponuditi sofisticirane proizvode najbolje kvalitete.

Osim proizvoda Bella Forma svojim kupcima nudi i različite radionice na kojima posjetitelji imaju prilike naučiti nešto novo i zanimljivo. Tako je ovoga četvrtka u trgovini Bella Forma predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića.

Kuharica je djelo dvojice autora, jednog pretežito lovca Melvina Burnića i drugog pretežito kuhara i pisca Roberta Mlinarca. Obojica hedonisti, dugogodišnji prijatelji, kuhari, pisci, padobranci, skijaši i još koješta.

Kuharica „Divlji u kuhinji“ donosi preko 120 originalnih recepata od mesa divljači ili šumskih plodova, svi su „kršteni“ originalnim imenima, a kao dio teksta su i vicevi, zabavni pasaži, te marginalije o hrani, namirnicama i kuhanju općenito. Kuhanje je demistificirano, pojednostavljeno, za svakog prosječnog kuhara/kuharicu.

Za razliku od velikih šefova i zanatskih tajni, autori su odlučili podijeliti sve što znaju o kuhanju sa širom publikom. Knjiga je autorsko djelo nastalo u Hrvatskoj, a sve namirnice, pribor, začini i ideje isključivo su domaći. Ova kuharica sa zanimljivim i maštovitim jelima dostupna je u trgovini Bella Forma.

slika6 (1)

Posebnom ugođaju doprinijele su članice lovačke udruge „Dama Dama“ koje su prisustvovale promociji .

slika4 (1)

Autori kuharice okupljenima u trgovini Bella Forma pripremili su dva namaza, jedan od mesa divljači, a drugi od šumskih plodova kako bi u lovačkim poslasticama mogli uživati i vegetarijanci. Namaz je poslužen uz domaći kruh koji je pripremljen od kukuruznog, raženog i polubijelog brašna.

slika8

Pripremljeni namazi i domaći kruh sljubljenu su s graševinom vinarije Škoro. Josipa Andrijanić, enologinja vinarije, istaknula je kako je iz ljubavi prema Požeškoj kotlini Miroslav Škoro kupio mali vinograd graševine u Mitrovcu, ponajboljem položaju Kutjevačkog vinogorja.

slika23

Od pobrana grožđa nastalo i jedno vrlo posebno vino koje je na kutjevačkom Festivalu graševine 2016. ponijelo šampionsku titulu. Vino je lijepe zlatnožute boje i izraženih zrelih voćnih aroma, punog i slasnog okusa odlično će se sljubiti s tjesteninama, jelima od bijelog mesa, ribe, telećim pečenjem i raznim vrstama zrelih sireva.

slika7 (1)

Uz lovačke namaze te domaći kruh i sljubljena je i nagrađena graševina vinarije Škoro koja je poslužena u Rosenthal čašama za vino. Rosenthal nudi čaše i dekantere za savršeno uživanje u svakom piću i u svakoj prilici. Čaše za vino, čaše za vodu i sok, kao i čaše za rakije uljepšat će zajednička druženja. DiVino čaše su tanke jasne estetike za znalce i sladokusce. DiVino nudi jednostavnu paletu različitih oblika i idealna je nadopuna svim linijama tanjura. Samo u odgovarajućim čašama vaše vino će razviti pravu aromu.

Trgovina Bella Forma nalazi se na adresi Trg žrtava fašizma 3, Zagreb.

https://www.facebook.com/bellaformazg/