FOTO by JYSK

Elegant

JYSK nastavlja s projektom „JYSK za moj zeleni grad“

PR 05. rujna 2023.

Osnova škola Marčana postala je bogatija za mediteranski vrt koji potiče na druženje i boravak u prirodi

JYSK je maloprodajni lanac koji ozbiljno shvaća svoju društvenu odgovornost i brigu o okolišu pa tako s prvim danom nove školske godine nastavio je s projektom „JYSK za moj zeleni grad“.

Projekt je usmjeren ka poticanju druženja i razvoju ekološke svijesti u lokalnoj zajednici pa je za tu svrhu JYSK donirao različite vrste sadnica, vrtne klupe i vreće za sjedenje Osnovnoj školi Marčana kako bi učenici dobili priliku ukrasiti ulaz u školu i okoliš u blizini učionica.

Ova inicijativa ima za cilj obnoviti tradiciju druženja i uzgajanja biljaka u školskom okruženju, što je tijekom godina postalo sve rjeđe zbog modernog načina života. Projekt igra ključnu ulogu u vraćanju jednostavnijim vremenima kada su djeca najviše vremena provodila u parkovima i na igralištima. Osiguravajući prostor za učenike i zajednicu lakše će se povezati s prirodom ali i međusobno.

Namjera ove aktivnosti je povezivanje zajednice kroz aktivno sudjelovanje učenika koji će postati pravi proizvođači i njegovatelji. Želimo potaknuti razvoj strpljenja, redovite brige i upornosti kod djece kroz rad s biljkama kao i interes za očuvanje okoliša. Zahvalni smo JYSKu što su prepoznali našu ideju i omogućili nam da stvorimo mirni i opuštajući kutak za naše učenike.”, izjavila je Nina Pliško, učiteljica u OŠ Marčana.

Projekt također ima ambiciju utjecati na lokalnu zajednicu pozitivnim primjerom i pružiti mještanima inspiraciju za stvaranje vlastitih zelenih kutaka i vlastite proizvodnje u svojim dvorištima. Tegle za cvijeće bit će postavljene na vidljivim mjestima kako bi djeca pratila razvoj svojih biljaka te kako bi poslužile za inspiraciju drugima. Osim toga, vrtni namještaj i dodatci za boravak na otvorenom pružit će učenicima ugodno i opuštajuće okruženje za učenje i druženje.

JYSK je uvijek sretan kada može pomoći lokalnoj zajednici a ovoga puta ideja je posljedica timske suradnje JYSKovih djelatnika dvije Pulske trgovine.

„Kolegica Snježana Anđelović i ja dio smo maloga ali vrlo važnog projekta. Naša tvrtka nam je omogućila donaciju za uređenje vanjskog okoliša OŠ Marčana u sklopu projekta “JYSK za moj zeleni grad” a ostalo je bilo na nama. Sadnjom mediteranskog bilja te asortimanom vrtnog namještaja uredili smo i uljepšali kutak za zajedničko druženje polaznicima škole. Vrijedi istaknuti kako su djeca pod vodstvom svojih učiteljica bila jako vrijedna te su vješto iskopali rupe za biljke te ih zasadili na predviđena mjesta. Proveli smo krasan sunčan dan u najboljem društvu! „ izjavila je Elizabet Bodiš, Store managerica jedne od JYSKovih Pulskih trgovina.

Zajedničkim snagama ostvaren je još jedan uspješan projekt koji ima cilj pokazati kako se kroz male akcije postižu veliki ciljevi.

Kako bi JYSK pokazao koliko cijeni ovakve inicijative i trud svojih djelatnika svi uključeni u projekt nagrađeni su i dodatnim slobodnim danom.