FOTO by Xiaomi

Dom

Juhice, sokovi od svježeg voća, smoothiji – uz novi Xiaomi Smart Blender zdravlje je prioritet!

Viktoria Mikulić 08. studenoga 2022.

Ako niste do sada, vrijeme je da za kraj godine svoje zdravlje stavite na prvo mjesto!

O da, znamo kako je to kada nam je sve drugo ispred nas samih. Uvijek pronalazimo vremena za sve, a najmanje za sebe. Naravno, lijepo je brinuti za druge, prvenstveno svoju obitelj, zatim prijatelje i posao, ali ponekad vrijedi posvetiti vrijeme isključivo sebi.

I ne, nismo zato sebični ako vam je to palo na um, već više samoosviješteni. Nijedna obveza neće pobjeći ako malo zastanete i fokusirate se na sebe i svoj organizam. Primjećujete li u posljednje vrijeme umor, iscrpljenost? Možda je vrijeme  da pritisnete kočnicu za sve ostalo, a sebe stavite na prvo mjesto.

xiaomi blender

Brza hrana, užurban način život i stres uvelike doprinose štetnosti našeg organizma, što dugoročno može značiti puno veće probleme o kojima ne želimo ni misliti.

Ako smatrate da nemate vremena satima pripremati zdrave obroke, dopustite da vam predstavimo nešto novo, inovativno, nešto što će vam pomoći u kreiranju zdravih dnevnih obroka. Sjednite, opustite se i promislite što ste ove godine učinili za sebe, nemojte da vam kasnije bude žao. Ako na prste jedne ruke ne možete prebrojati učinjeno, onda znate da je „crveni alarm“ već davno odzvonio.

Dopustite da vam predstavimo inovaciju zbog koje vrijedi izdvojiti barem malo vremena, volje i truda…

Xiaomi, tehnološki lider osim što je poznat po smart telefonima, itekako prednjači u home segmentu. Njihovi proizvodi namijenjeni za kućanstvo pokazali su se kao odlična vrijednost za uloženi novac, poput robot usisavača, Air Fryera, pročišćivača, grijalice do blendera.

xiaomi blender

Mi smo ovaj tekst posvetili upravo ovom zadnjem koji nas je podsjetio da bismo uvijek trebali pronaći vremena za svoje zdravlje.

Xiaomi Smart Blender naš je favorit otkako je stigao na tržište, jer u vrlo kratkom roku uz isti možemo postići zdrava jela i napitke. Neke od njegovih glavnih karakteristika su:

 • može pripremati do 1200 ml toplih i 1600 ml hladnih napitaka
 • ima mogućnosti miješanja, cijeđenja soka, dvostruki način miješanja vrućih i hladnih napitaka te drobljenje leda.
 • na jednostavan način možete pripremiti ukusne poslastice poput osvježavajućih smoothieja, svježih sokova i ukusnih juha na 8 različitih načina pripreme.
 • Xiaomi Smart Blenderom upravlja se okretanjem i pritiskom OLED kotačića s dvije dodire tipke za jednostavno korištenje. Okretanjem kotačića odabire se način rada, a ujedno služi i kao zaslon na kojem se prikazuje način rada. Dodirivanjem tipki za raspored i otkazivanje poštedjet će vas muke uz kontrolu jednim dodirom (može se zakazati do 12 h unaprijed).
 • miješanje se može regulirati uz 9 promjenjivih brzina za delikatan okus što ovisi o teksturi voća/povrća koji se miješa.
 • aplikacija Xiaomi Home ima pametno daljinsko upravljanje koje može pomoći u planiranju ili započinjanju miješanja na daljinu, slanja recepata u oblak i otključavanju svijeta hranjivih i ukusnih poslastica.
 • pomoću 8 oštrica od nehrđajućeg čelika može sjeckati pod više kutova i temeljito miješati. Debele, oštre, nazubljene oštrice od nehrđajućeg čelika omogućuju sjeckanje pod više kutova čak i najtvrđih sastojaka
xiaomi blender

Uz sve navedeno, ono što nam se posebno sviđa je njegov minimalistički dizajn koji će se s lakoćom uklopiti u svaku kuhinju, neovisno o tome je li moderna, rustikalna ili u industrijskom stilu. Vrlo se lako čisti i održava, stoga je to još jedan benefit zašto biste ga čim prije trebali nabaviti.

U nastavku donosimo i recept za najfiniji hranjivi smoothi koji će vam od ranog jutra dati energiju i elana za sve predstojeće izazove:

 • 1 banana (oguljena)
 • 1 dcl bademovog mlijeka
 • 5 badema
 • Nekoliko lanenih sjemenki
 • Žlica meda

U slast!

I za kraj, cijena Xiaomi blendera iznosi 959,00 kuna, a pronaći ga možete putem Xiaomi web trgovine mi.hr ili u Xiaomi store trgovinama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.