FOTO by Instagram

Poznati

Još i danas zamiriše trešnja! Toše Proeski bi na današnji dan proslavio 40. rođendan!

Viktoria Šafranić 25. siječnja 2021.

Donosimo njegovih 15 najposebnijih pjesmi koje nikada nećemo zaboraviti!

16. listopada 2007. Srednja škola, sasvim obična svakodnevica dok jedva čekamo da završi sat i krenemo na pauzu. Misleći da su svi problemi u tome što nam je dosadno i ne zanima nas predmet koji moramo slušati…

Tog dana, kada smo začuli zvono nitko nije izašao iz razreda, nastavili smo sjediti jer jednostavno nismo imali snage ustati, shvatili smo da su ono bile sitnice jer uslijedilo je nešto puno gore. Mislila sam da je to samo ružan san, no vijest je bila istinita i odjeknula je poput bombe.

Toše Proeski je poginuo u prometnoj nesreći.

Rijetko tko nam je toliko prirastao srcu, no taj čovjek je nosio nešto jedinstveno u sebi. On nije bio samo glazbenik koji je svoje pjesme dijelio s drugima, on je njih zaista živio. Kroz svaku riječ, emotivno je prenosio svoje osjećaje i koliko god se trudili, nismo mogli shvatiti zašto? Zašto on? Zašto se njegov život tako prerano morao ugasiti?

Na današnji dan, Toše bi proslavio svoj 40. rođendan, koji bi zasigurno bio popraćen brojnim hitovima poput ‘Igra bez granica’, ‘Zajdi, zajdi’, ‘Ledena’ i ostalim omiljenim pjesmama.

U čast ovom poznatom makedonskom pjevaču, odlučili smo danas slušati njegove moćne stihove koji su zauvijek ostavili trag u našim srcima. Nadamo se da ćete i vi poslušati barem jednu pjesmu te mu tamo gore poželjeti najsretniji rođendan, jer to je uistinu zaslužio.

Nije bilo lako odlučiti jer je svaka pjesma posebna na svoj način, no ipak smo suzili izbor na 15 najslušanijih pjesama:

Igra bez granica

Pratim te

Ledena

Još i danas zamiriše trešnja

Bože brani je od zla

Volim osmijeh tvoj

Čija si

Veži me za sebe

Još uvijek sanjam da smo zajedno

Zajdi, zajdi

Lagala nas mala

Dal’ si sretnija

Soba za tugu

Ko ti to grize obraze

Nesanica

I za kraj, pogled prema nebu i naklon: “Sretan ti rođendan, legendo!”