Putovanja

Jezero Como odlična je destinacija za sve one kojima je dosta zime!

Mia Vodopija 26. prosinca 2021.

Garantiramo da ćete uživat u krajoliku i hrani

Postoji li najljepša zemlja na svijetu? Ovisno o tome s kime razgovarate o zemaljskim ljepotama, odgovor će vjerojatno biti ne – svaka zemlja ima svoje ljepote i čari.

Iako smo mi ponosni stanovnici Lijepe naše, volimo ponekad posjetiti neke od susjednih zemalja kako bismo uživali u njihovim blagodatima. Ako niste ljubitelji hladnoće i snijega te ako nikako ne želite bijeli Božić, imamo rješenje za vas!

Italija je jedna od onih destinacija koje su uvijek romantizirane, bez obzira radi li se o velikim gradovima poput Rima i Milana ili ljupkih obalnih mjesta. Ako ste se zaželjeli putovanja u inozemstvo, predlažemo da posjetite popularno jezero Como.

U regiji Lombardija u sjevernoj Italiji, jezero Como je definitivno mjesto koje vrijedi posjetiti. Bilo da želite istražiti povijest i posjetiti muzeje ili uživati u ljepoti prirode uz odličnu gastronomsku ponudu, jezero i njegova okolica savršen su izbor za talijanski odmor.

Jezero je okruženo talijanskim Alpama, a oblika je obrnutog ipsilona te ima tri kraka. Sjeverni krak počinje kod grada Colica, dok su Como i Lecco na krajevima jugozapadnog i jugoistočnog kraka.

Iako postoji mnogo toga što trebate vidjeti i posjetiti, zbilja nemojte propustiti vožnju trajektom po jezeru – uistinu je neponovljivo i magično iskustvo! Gradić Bellagio smatra se draguljem jezera, čije kamene ulice često možete vidjeti po Instagramu. Konačno je došao i vaš red za tu savršenu Instagram fotku!

Osim uživanja u ponudi i dućanima i lokalnim proizvodima Bellagia, posjetite i grad Como, najveći grad na jezeru s prekrasnom katedralom i muzejom svile, Pescallo, Menaggio, Mezzegra i Bellano.

Osim razgledavanja, sastavni dio putovanja je naravno i gastro ponuda! Što vam sve padne na pamet kada razmišljate o Italiji – pizza, tjestenina ili sladoled? Kao veliki foodies, mi smo zadovoljni sa svime od navedenog!

Na jezeru Como svakako morate kušati domaći kruh, slastice i pizzu. U brojnim restoranima uživat ćete u lokalnim specijalitetima i talijanskom vinu, a nemojte se zaboraviti zaustaviti i u nekom od lokalnih kafića i popiti šalicu espressa.

Provedite ovogodišnje blagdane u lijepoj Italiji, uživajte u ponudi, ali i u ljubaznosti i iskrenosti ljudi.