
FOTO by Instagram @njena_jela_za_sva_vremena
Recepti
Jeste za domaći cheesecake sladoled s malinama?
Donosimo recept!
Torta od sira je svačiji favorit, pa ujedno i naš. Bilo da je u kombinaciji sa šumskim voćem, čokoladom, karamelom ili bez ikakvih dodataka, cheesecake je baš uvijek dobrodošao.

S obzirom na to da je ljeto osim za hladne deserte predviđeno za sladolede, mi smo s vama odlučili podijeliti recept koji spaja ove dvije uvijek omiljene slastice!
Predstavljamo vam domaći cheesecake sladoled s plazmom i malinom
Sastojci:
- 250 g Mascarpone sira
- 350 g slatkog kondenziranog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja (30 % masnoće)
- 100-150 g sitno izlomljene Plazme
- 100 g malina
- Par žlica džema od malina (ili na laganoj vatri skuhati 200 g svježih ili smrznutih malina sa 70 ml vode, 2 žlice šećera i 1 žlicom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smjesa)
- Po želji malo naribane bijele kvalitetne čokolade (ne za kuhanje)

Priprema:
- Kratko umutiti Mascarpone sir i kondenzirano mlijeko, toliko da se lijepo povežu i sjedine
- U zasebnoj posudi umutiti slatko vrhnje, ali voditi računa da se ne ‘premuti’ i da ne bude previše čvrsto
- Sjediniti obje smjese i umiješati špatulom
- Dodati baš sitno nalomljeni keks (može i mljeveni), malo naribane bijele čokolade i sve dobro promiješati
- U posudu koja je pripremljena za sladoled staviti 1/3 smjese i lijepo rasporediti, zatim stavite 1-2 žličice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smjesu kako bi se prošarao
- Preko svega staviti 6-7 nasjeckanih malina i posuti jednom žličicom plazme
- Postupak ponoviti sve dok ima fila
- Ostaviti da se hlade minimum 3 sata

Vjerujemo da će vaši ukućani ostati oduševljeni ovim sladoledom!
Recept smo preuzeli s Instagram profila njena_jela_za_sva_vremena.
U slast!