FOTO by Instagram @njena_jela_za_sva_vremena

Recepti

Jeste za domaći cheesecake sladoled s malinama?

Una Lora Banjac 29. srpnja 2024.

Donosimo recept!

Torta od sira je svačiji favorit, pa ujedno i naš. Bilo da je u kombinaciji sa šumskim voćem, čokoladom, karamelom ili bez ikakvih dodataka, cheesecake je baš uvijek dobrodošao.

S obzirom na to da je ljeto osim za hladne deserte predviđeno za sladolede, mi smo s vama odlučili podijeliti recept koji spaja ove dvije uvijek omiljene slastice!

Predstavljamo vam domaći cheesecake sladoled s plazmom i malinom

Sastojci:

  • 250 g Mascarpone sira
  • 350 g slatkog kondenziranog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja (30 % masnoće)
  • 100-150 g sitno izlomljene Plazme
  • 100 g malina
  • Par žlica džema od malina (ili na laganoj vatri skuhati 200 g svježih ili smrznutih malina sa 70 ml vode, 2 žlice šećera i 1 žlicom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smjesa)
  • Po želji malo naribane bijele kvalitetne čokolade (ne za kuhanje)

Priprema:

  • Kratko umutiti Mascarpone sir i kondenzirano mlijeko, toliko da se lijepo povežu i sjedine
  • U zasebnoj posudi umutiti slatko vrhnje, ali voditi računa da se ne ‘premuti’ i da ne bude previše čvrsto
  • Sjediniti obje smjese i umiješati špatulom
  • Dodati baš sitno nalomljeni keks (može i mljeveni), malo naribane bijele čokolade i sve dobro promiješati
  • U posudu koja je pripremljena za sladoled staviti 1/3 smjese i lijepo rasporediti, zatim stavite 1-2 žličice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smjesu kako bi se prošarao
  • Preko svega staviti 6-7 nasjeckanih malina i posuti jednom žličicom plazme
  • Postupak ponoviti sve dok ima fila
  • Ostaviti da se hlade minimum 3 sata

Vjerujemo da će vaši ukućani ostati oduševljeni ovim sladoledom!

Recept smo preuzeli s Instagram profila njena_jela_za_sva_vremena.

U slast!