Zabava

Jeste li već čuli za „Mob Wife“ estetiku?

Una Lora Banjac 07. ožujka 2024.

Estetika žene mafijaša postala je najnoviji trend

„Mob wife“ ili estetika žene mafijaša najnoviji je TikTok trend u svijetu mode. Radi se o stilu koji odiše prenaglašenim glamurom, samopouzdanjem, raznim životinjskim uzorcima te predimenzioniranim nakitom.

Kako postići takav stil?

Najosnovnija verzija uključuje nabacivanje krznenog kaputa – pravog ili umjetnog – na crnu ili tamnu odjeću. Ali prema njegovim zagovornicima, izgled je ništa bez stava koji ide uz njega. Pažljivi proučavatelji opusa mafijaških žena dodaju crvene nokte i ruž za usne, bujnu frizuru i sunčane naočale dovoljno velike da funkcioniraju kao svojevrsni vjetrobran.

Donosimo par smjernica…

(Pre)velika bunda

Nema looka mafijaške žene bez velike bunde! Jedna od glavnih stvari koja će vam biti potrebna je ogromna krznena bunda koju vjerojatno već imate u svom ormaru.

Velike sunčane naočale

Da bi u potpunosti ispunili očekivanja ovog trenda morate nositi naočale za hrabre, najbolje bi odgovarale vintage naočale nekog modela iz ranih 2000-tih. Što veće i što upečatljivije!

Koža, kožno, usko!

Ovo znači da morate imati kožne hlače, suknju ili haljinu. Nešto što bi bio pun pogodak je kožna minica u kombinaciji s najlonkama leopard uzorka, ali ako vam je to too much poslužit će i klasične kožne hlače.

Visoke kožne čizme

Nepisano je pravilo da se kožne haljine i suknje vole s kožnim čizmama na petu. Visoke čizme daju moć cijelom outfitu i nezaobilazan su dio Mob wife estetike.

Predimenzionirani nakit

Najbolji nakit za ovaj stil je zlatni – idealno je da ga stavite čim više i da uz njega cijeli outfit izgleda bezobrazno skupo. Prstenje, ogrlice, narukvice i naušnice – ma sve što imate!

Postoji li dublje značenje ovog stila?

Kao i svi drugi trendovi i ovaj ima značenje. Izgled mafijaške žene usredotočen je na upadljive znakove bogatstva, ali ovaj put to su oni koji se obično povezuju s novim bogatašima. Posebno onih čije je bogatstvo stečeno naglo i ilegalno.

Iako je ovo trend koji nije za svačiji ukus te ga neki smatraju otrcanim i kičastim, trendovi su zabavni i prolazni te tako na njih treba i gledati.