FOTO by Alk3r

Zabava

Jeste li spremni za tulum godine u kući na hridu?

Krešimir Šustić 16. lipnja 2020.

Jedno je sigurno, susjedi se neće žaliti na buku!

Gledajući američke filmove, oduvijek smo željeli organizirati tulum za ekipu koji će biti nezaboravno iskustvo i dugo pamćen, baš poput onog u “Mamurluku” ili “Vuk s Wall streeta”.

Kako bi takvu ideju realizirali, osim lude ekipe, alkohola i dobre muzike, potrebna je i atraktivna lokacija, po mogućnosti bez susjeda jer znamo da se oni uvijek bune.

Jednu idealnu lokaciju za takvo nešto pronašli smo na jednom malom stjenovitom otočiću, koji se nalazi u gradiću Jamestown u Americi.

Kuća koja se nalazi na vrhu stijene, trokatna je palača koju je 1905. godine sagradio filadelfijski socijalist Joseph Lovering Wharton u inat vladi, koja je zauzela njegovu zemlju i ljetnu kuću koju je imao.

Odlučio ju je sagraditi kuću kako mu nitko ne bi mogao smetati, te je nazvao Clingstone, što je botanički izraz za plodove koji u sebi imaju sjeme tvrdog kamena.

Unatoč opasnom položaju u moru, uspjela je preživjeti više od stotinu godina, podnoseći nebrojene oluje i uragane.

Sama kuća, koja se nalazi na samo 20 metara nadmorske visine, preživjela je nekoliko uragana, a trenutni vlasnik Henry Wood, redovito odlazi u Clingstone sa svoja tri sina kako bi promatrao godišnje uragane u akciji.

Kišnica prikupljena s krova skuplja se u cisternu od 3000 litara i tako osigurava vodu za pranje i čišćenje, a voda za piće dolazi iz sustava filtracije morske vode i zagrijava se pomoću solarnih panela.

Namještaj je nabavljen iz dvorišnih rasprodaja i second hand shop dućana, pa tako cjelokupan dojam podsjeća na vintage stil.

Danas kuća ima 23 sobe, uključujući 10 spavaćih soba i pet kupaonica, te je vidljiva s obale i prigodna za party do zore u kojem vam zasigurno policija neće kucati na vrata radi preglasne muzike i galame.