Elegant

Jeste li se naviknuli na pričvršćene čepove na bocama?

admin 11. siječnja 2024.

Mi još vodimo bitke s njima, a postoji i mnogobrojna struja nezadovoljnih...

Sredinom prošle godine na snagu je stupila direktiva EU o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš.

Plastični čepovi detektirani su kao velik problem zagađenja te se ovom direktivom nalagalo da čepovi moraju ostati čvrsto pričvršćeni na boce jer završe kao zaseban otpad u okolišu.

Tako smo se posljednjih mjeseci susretali sa spojenim čepovima koje su u nekima izazvale osjećaj zaštite okoliša, dok su se mnogi drugi osjećali, u najmanju ruku, isfrustrirano.

Među komentarima onih kojima se ovaj potez nije svidio postoje i oni koji još uvijek kidaju čepove jer im kvari užitak ispijanja omiljenog pića.

Društvene mreže odličan su poligon za iskazivanje nezadovoljstva pa se tako mogu pronaći komentari razočaranih, ali i pomalo ljutitih konzumenata.

Onome tko je odobrio ovu ideju želim samo najgore“.

Kakav debilizam neopisanih razmjera. I onda onaj ostatak od pucanja čepa što me bode u usnu, sve najgore baš…”

Koliko puta sam povukla čep i prolila piće po sebi. Užas!”

Pazi ovako, neko je sjedio, razmišljao i došao na ideju da zakače čep. On je dobio pare za tu ideju, drugima se svidjela ta ideja pa su je odobrili…”

Pazite u kom položaju držite flašu u frižideru, par puta mi se već desilo da sok iscuri kroz zatvarač i razlije se po njemu”.

Moramo priznati da i mi još uvijek vodimo bitke sa spojenim čepovima, ali što je tu je, moramo se priviknuti na “proaktivne ideje pametnih ljudi” koji samo žele sve najbolje u očuvanju okoliša.