FOTO by Netflix

Film

Jeste li pogledali Netflixov dokumentarac o zloglasnom kirurgu koji je obmanuo svijet?

Viktoria Mikulić 12. prosinca 2023.

Riječ je o osobi koja definitivno ima više ličnosti i koja je godinama uspješno manipulirala ljudima oko sebe...

Među TOP 10 serija, na Netflixu je ovih dana i dokumentarac pd nazivom LOŠ KIRURG: LJUBAV POD NOŽEM. To je istinita priča o dr. Paolu Macchiariniju, zloglasnom kirurgu koji je hvaljen kao briljantni pionir regenerativne medicine prije nego što se otkrilo da je čudovište i prevarant.

Njegova romansa s TV novinarkom značajan je dio dokumentaraca.

O seriji:

Paolo Macchiarini je bio veoma slavan, a onda je postao zloglasan. Osramoćeni kirurg rođen u Švicarskoj proslavio se razvojem umjetnih zamjenskih dušnika koje je ugrađivao pacijentima zajedno s njihovim matičnim stanicama.

Miljenik medicine i medija, Macchiarini, koji sada ima 65 godina, očarao je producenticu NBC News Benitu Alexander, koja je izvještavala o njegovim zahvatima na dušniku za specijal pod nazivom Leap of Faith. Prema novinarki, ludo se zaljubila u Macchiarinija zahvaljujući njegovom velikodušnom trošenju na putovanja i darove iznenđenja, kao i njegovom suosjećanju prema njoj i obitelji.

Također je nju i njezine bližnje impresionirao pričama o svojim slavnim pacijentima, za koje je tvrdio da uključuju sve od pape Franje do tadašnjeg predsjednika Baracka Obame te Billa i Hillary Clinton. Planirali su raskošno vjenčanje i zajedničku budućnost te ju je nagovarao da dođe živjeti u Barcelonu.

Cijelo to vrijeme mnogi su Macchiarinijevi pacijenti umirali, njegovi su kolege bili sumnjičavi prema njegovim istraživačkim metodama, a on je bio oženjen desetljećima. Godine 1986. Macchiarini se oženio Talijankom Emanuelom Pecchia; par ima dvoje djece, djevojčicu i dječaka.

Ima i kćer s Anom Paulom Bernardes, koja je Macchiarinija upoznala 2010. kada je operirao njezina sina Danila koji je nedugo nakon operacije preminuo.