FOTO by IMDb

Film

Jeste li gledali Goonies? Najdraži film iz djetinjstva dobiva nastavak?

admin 17. studenoga 2022.

Koliko ste puta pogledali ovaj kultni film?

Ako imate između 25-40 godina, sigurni smo da ste barem jednom u svom djetinjstvu pogledali kultni film “The Goonies.” Nama su rane godine života bile nezamislive bez ovog filma, nakon kojeg smo i sami smišljali razne igre koje su uključivale potragu za zlatnicima.

Riječ je o američkoj avanturističkoj komediji iz 1985. koju je koproducirao i režirao Richard Donner prema scenariju Chrisa Columbusa, prema priči Stevena Spielberga.

U filmu, djeca koja žive u četvrti “Goon Docks” u Astorii, Oregon, pokušavaju spasiti svoje domove od ovrhe i pritom otkrivaju staru kartu blaga koja ih vodi u avanturu iskopavanja davno izgubljenog bogatstvo Jednookog Willyja, legendarnog pirata iz 17. stoljeća.

Naravno tijekom njihove avanture ništa ne ide glatko, već ih cijelim putem progoni obitelj kriminalaca koji žele blago za sebe. U produkciji Spielbergovog Amblin Entertainmenta, Warner Bros. film je u kinima pustio 7. lipnja 1985. u Sjedinjenim Državama. Film je zaradio 125 milijuna dolara diljem svijeta s budžetom od 19 milijuna dolara i od tada je postao kultni film.

Već se neko vrijeme šuška o tome da bi ova jedinstvena priča o odrastanju iz 80-ih koju su oživjele mlade zvijezde poput Feldmana, Seana Astina, Josha Brolina, Ke Huy Quana, Jeffa Cohena, Kerri Green i Marthe Plimpton, mogla dobiti nastavak. Film iz 1985. postao je glavna tema za više generacija, a uz trenutni trend remakea filmova, ne čudi što se zadnjih godina počelo pričati o nastavku Gooniesa.

Mogućnost nastavka Gooniesa počela je kružiti još ranih 2000-ih. Redatelj Gooniesa Richard Donner i izvršni producent Steven Spielberg bili su uključeni u priču za The Goonies 2, ali Warner Bros. nije bio zainteresiran za nastavak u to vrijeme unatoč tome što je nekoliko zvijezda izrazilo svoj interes.

Feldman i Astin kasnije su predložili vlastiti nastavak 2019., ali film nikada nije realiziran zbog kombinacije visokih proračunskih zahtjeva i nemogućnosti glumačke i filmske ekipe da postignu konsenzus o jednoj priči, ostavljajući nastavak u limbu desetljećima.

Na pitanje postoji li šansa za remake Gooniesa na Fanboy Expo Knoxvilleu, Feldman se nije suzdržao u svom vrlo jednostavnom odgovoru; “Nadajmo se da neće” te je pritom dodao kako remakeovi uništavaju onu čar filma.

Ipak, nadu nam ulijeva informacija koju smo vidjeli na IMDb gdje piše da nam drugi nastavak dolazi 2027. godine.

Koliko god bismo ponovno voljeli vidjeti ovu glumačku postavu, moramo priznati da je prvi put, prvi put i da nam drugi nastavak definitivno ne bi mogao biti isti i toliko prirasti srcu.