FOTO by Poliklinika Lohuis Filipović

Ljepota

Jeste li čuli za piezo rinoplastiku – Rinoplastiku 21. stoljeća?

Viktoria Mikulić 14. srpnja 2022.

Novim tehnikama kao što je piezo rinoplastika, kosti se oblikuju ultrazvučnim aparatima milimetarskom preciznošću...

Prirodna ljepota nešto je najdragocjenije i ništa se ne može mjeriti s istom. Ipak, ponekad nismo posve zadovoljni određenim dijelovima lica ili tijela, drugim riječima ne osjećamo se dobro u svojoj koži.

Kako bismo u potpunosti bili zadovoljni, važno je slušati svoje unutarnje JA. Ako nam ono govori da nešto treba promijeniti jer će to znatno poboljšati kvalitetu našeg života, onda bismo to trebali i učiniti.

Operacija nosa danas je jedan od najučestalijih zahvata i za razliku od prije nekoliko desetaka godina, danas vas nitko neće prijeko gledati ako se odlučite za istu. Nos je jedna od glavnih značajki našeg lica i itekako utječe na naše samopouzdanje, kao i naš izgled. Riječ je o vitalnom organu našeg tijela, odgovornom za pravilno disanje i dovoljan unos kisika.

Ključno je razumjeti pacijenta, njegove želje i očekivanja kako bi se uspostavio realni cilj zahvata. Moderna tehnologija danas nam omogućava da pomoću softverskih rješenja čak vidimo kako bi naš novi nos mogao izgledati u budućnosti. U poliklinici Lohuis Filipović koriste se najnaprednijim sustavom naziva VECTRA 3D, koji im omogućava da uz pacijenta oblikuju nove konture nosa na zaslonu računala.

Kirurgija je ipak nešto više od igranja sa slikom na zaslona računalu, a rinoplastika podrazumijeva jednu od najzahtjevnijih operacija. Zašto je to tako? Upravo različita anatomija svakog pojedinca od koštanog dijela grbe, vrška nosa hrskavica te debljina kože, s tim da je nos u središtu našeg lica, čini rinoplastiku zahtjevnom i izazovnom. Na kraju je samo bitno da konačan rezultat bude prirodno lijep nos uz poboljšanju funkciju disanja i ono što je vrlo važno da to bude dugotrajan rezultat.

Nizozemsko – hrvatska poliklinika Lohuis Filipović je u zadnjih par godina uvela najnovija medicinska i estetska dostignuća na naše prostore.

Dva vrhunska međunarodno priznata stručnjaka na području otorinolaringologije i plastične kirurgije glave i vrata, Dr.sc Peter JFM Lohuis i Dr.sc Boris Filipović, ujedno i osnivači poliklinike LF, začetnici su novih metoda MODERNE RINOPLASTIKE koje se nazivaju PIEZO, PREZERVACIJSKA I STRUKTURALNA RINOPLASTIKA.

Za razliku od klasične rinoplastike, danas se primjenjuju prezervacijske i strukturalne operacije  uz koje se struktura nosa može očuvati, odnosno da je taj nos i za 30 godina stabilan.

Stare tehnike operiranja koje su redukcijske i kojima se nos previše smanjuje na račun kosti i hrskavica, već za godinu dana mogu stvarati ozbiljne estetske i medicinske probleme jer nos nema potrebnu strukturalnu čvrstoću. Upravo ti novi principi opisani su u knjizi o rinoplastici čiji je autor Dr.sc. Peter JFM Lohuis koja je postala standardni udžbenik Europske Akademije za Plastiku Lica – EAFPS.

PIEZO RINOPLASTIKA NAZIVA SE JOŠ I RINOPLASTIKA 21. STOLJEĆA

Novim tehnikama kao što je piezo rinoplastika, kosti se oblikuju ultrazvučnim aparatima milimetarskom preciznošću, umjesto da se lome dlijetima i čekićem.

Svaki nos na taj način individualizira se prema određenom licu. Ukratko rečeno, piezo rinoplastika je rinoplastika 21. stoljeća!

Prošle godine, poliklinika se može pohvaliti organizacijom važnog simpozija specifično posvećenog operaciji rinoplastike,Intercontinental Rhinoplasty. Riječ je o međunarodnom skupu koji se prvi put organizirao u Hrvatskoj. Bilo je to 10. jubilarno izdanje kojim su moderne tehnike operiranja prenesene kolegama u Zagreb i Hrvatsku.

Cilj operacije nosa rinoplastike je prirodan, lijepo oblikovan nos koji se uklapa u ostale crte lice, koji ističe ostale značajke licekao što su lijepe oči, usne. Individualizirana „natural look“ rinoplastika, koja ima dugotrajno stabilne rezultate.

Ako se već neko vrijeme dvoumite biste li se trebali odvažiti na operaciju nosa, nadamo se da će vam ovaj članak barem malo pomoći u tome da se približite pravilnoj odluci i zauvijek promijenite svoj život nabolje.

Više detalja o poliklinici Louis Filipović i piezo rinoplastici saznajte putem njihove web stranice, a za sve novosti zapratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.