FOTO by Instagram @camille_fts / @plantbasedpiggie / @ana.i0nita

Dom

Jesenske palačinke koje su za prste polizati!

Mia Vodopija 07. listopada 2021.

Kada jedemo palačinke, nema razmišljanja o kalorijama…

Kada želja za slatkim postane neizdrživa, vrijeme je da napravite nešto posebno. Najslasnije jesenske američke palačinke su tu!

Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra.

Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom, medom, karamelom ili nečim po želji (pssst nutellom).

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 2 male narezane jabuke (ili 1 velika)
  • 1 žličica cimeta
  • 1/3 šalice javorovog/agavinog sirupa

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.

Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

Pomiješajte sastojke za kompot u malom loncu i stavite na srednju vatru. Povremeno promiješajte, kuhajte dok jabuke ne omekšaju. Pospite po palačinkama i uživajte!

Dobar tek!