
FOTO by Instagram @camille_fts / @plantbasedpiggie / @ana.i0nita
Jesenske palačinke koje su za prste polizati!
Kada jedemo palačinke, nema razmišljanja o kalorijama…
Kada želja za slatkim postane neizdrživa, vrijeme je da napravite nešto posebno. Najslasnije jesenske američke palačinke su tu!
Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra.
Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom, medom, karamelom ili nečim po želji (pssst nutellom).
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 2 male narezane jabuke (ili 1 velika)
- 1 žličica cimeta
- 1/3 šalice javorovog/agavinog sirupa
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.
Pomiješajte sastojke za kompot u malom loncu i stavite na srednju vatru. Povremeno promiješajte, kuhajte dok jabuke ne omekšaju. Pospite po palačinkama i uživajte!
Dobar tek!