FOTO by Etsy

Dekor

Jesenska jutra su savršena za ispijanje čaja kao umjetničkog doživljaja

Mia Vodopija 22. rujna 2021.

Otmjeni rozi set za čaj s kojim ćemo lakše podnijeti hladne temperature

Jesenska sezona osim šarene palete boja, hladnijeg vremena i popularnih plodova, u našu svakodnevicu vraća omiljeni ritual, ispijanje toplih napitaka.

Ako ste kavopija, onda znate koliko je ritual ispijanja kave bitan, ali mi danas pričamo o nečem drugom – o čaju!

18.75 $

Iako ga azijske kulture piju skoro svaki dan, mi posežemo za njim čim temperature počinju padati. Tada ga uvrštavamo u dnevne rituale i ispijamo s guštom, neovisno o okusu koji najviše preferiramo.

Čaj se koristi u raznim civilizacijama već tisućama godina i njegovi brojni benefiti su nam dobro poznati, ali nedavno se pojavilo istraživanje koje dokazuje sve njegove benefite.

18.75 $

Uspostavilo se da osobe koje konstantno piju čaj imaju 20% niži rizik od srčanih i moždanih udara u usporedbi s onima koji ga nikada ili rijetko konzumiraju. Pored toga, oni koji su pili čaj redovito su imali 1,41 godinu duže za obranu od  bolesti, a njihov životni vijek bio je 1,26 godina duži u indeksnoj dobi od 50 godina.

18.75 $

Jednostavno rečeno, konzumacija čaja bila je povezana sa smanjenim rizikom kardiovaskularnih bolesti, posebno među onim dosljednim osobama koje piju čaj na dnevnoj bazi.

Iako razlog za to ostaje nejasan, istraživači sugeriraju da se može svesti na polifenole, tj. biljne spojeve koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost, a koji se nalaze u čaju.

18.75 $

Na stranici Etsy smo pronašli rozi porculanski set, koji nas mami na kupnju. Stvoren je za posluživanje tijekom jesenskih opuštanja subotom ujutro, kada odmaramo u udobnom naslonjaču zamotani u dekicu.

Čajnik je napravljen od stakla i samim time je proziran, stoga će prilikom serviranja izgledati primamljivo na našim stolovima, pogotovo gostima koje ćemo posluživati.