Promo

Jelena Perčin i Momčilo Otašević – maleni predah od roditeljskih obveza!

PR 14. listopada 2018.

Mladi bračni par pojavio se na premijeri špijunske komedije '39 stepenica'...

Premijernim izvedbama komedije 39 stepenica otvorena je 68. sezona Kazališta Komedija! Špijunska parodija u režiji Marka Jurage izvedena je na novoj sceni Jazz&Cabaret klubu Kontesa, a sudeći prema ovacijama i gromoglasnom pljesku, zagrebačko je kazalište najavilo još jednu uspješnu sezonu za koju će se zasigurno tražiti ulaznica više.

Izvorno špijunski roman škotskog autora Johna Buchana kojem je svjetsku slavu donio Alfred Hitchkock adaptiravši ga za film, za kazalište je prilagodio Patrick Barlow.

Uvrnuta i duhovita igra u tradiciji Montyja Pytona, s naglaskom na farsi i parodiji, ostvaruje se kazališnim sredstvima i iznimnom glumačkom vještinom, a koliko je uspješna Komedijina adaptacija govori činjenica da je gledatelju teško povjerovati da se na sceni pojavljuju samo četiri glumca, a ne cijeli ansambl.

Photo by: Saša Zinaja

Snagu Komedijine produkcije čine mladi redatelj Marko Juraga, koji je zaslužan za prijevod i adaptaciju te četiri sjajna glumca koja vrsnim izvedbama interpretiraju brojne likove. Markantnog i atraktivnog glavnog junaka Richarda Hannayja, oko kojeg se zapliće urnebesna i napeta špijunska priča, igra Goran Malus, a tri fatalne heroine – izazovnu i ubojito tajnovitu Annabellu Schmidt, nepovjerljivu i očaravajuću Pamelu te prostodušnu i ljupku Margaret – igra Jasna Palić Picukarić.

Photo by: Saša Zinaja

A neustrašivi glumački dvojac, Saša Buneta i Davor Svedružić, prezentira trideseta klikova različite dobi, spola, svjetonazora, modnih izričaja, različitih dijalekata i životnog iskustva transformirajući se više od stotinu puta po večeri. Scenograf je Tomislav Ruszkowski, kostimografkinja Elvira Ulip, oblikovatelj svjetla Anđelko Kos, autor projekcija Dalibor Talajić, a autorica glazbe je Anita Andreis.

Photo by: Ines Novković

Premijerne izvedbe na novoj Komedijinoj sceni privukle su brojne prijatelje i kolege te osobe iz društvenog života Hrvatske poput predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jadrokovića koji je stigao u društvu supruge Sonje, Jakova Kitarovića, Sandre Perković, Zdenke Kovačiček, Sandre Bagarić, Indire i Mire Levaka, Ankice Dobrić, Milane Vuković Runjić, Jelene Perčin i Momčila Otaševića, Nine Kaić Madić, Marije Borić, Sanje Marin, Vanje Matujec, Vanje Ćirić, Ivone Kundert, Damira Lončara, Igora Mešina, Fabijana Pavla Medvešeka, Nikše Kušelja, Petra Puškarića, Slavka Jurage, Ane-Marije Percajić i Hrvoja Klobučara, redatelja Aide Bukvić i Dražena Ferenčine Mire i Sare Ungar, Davora Meštrovića i supruge Senke,Luke Bulića i supruge Ane, modela Lune Valas i Lućane Mirko te brojne druge.

Photoby : Ines Novković / Saša Zinaja

Poznati glumci, Jelena Perčin i Momčilo Otašević prije dva mjeseca postali su ponosni roditelji djevojčice Maše. Iako su ovih dana najviše posvećeni svojoj malenoj kćerkici, ipak nisu zanemarili i svoju drugu ljubav – kazalište. U petak navečer pojavili su se na premijeri predstave ’39 stepenica’ te uzeli kratak predah od svakodnevne rutine. Poznata mama već je uhodana s roditeljskim dužnostima s obzirom da njezina kći Lota iz prvog braka ima već 9 godina. Sudeći prema njihovim osmjesima i opuštenosti te večeri, čini nam se da se i Momčilo jako dobro snalazi u novopečenim vodama.

Photo by: Ines Novković

Ova je komedija ostvarila veliki uspjeh diljem svijeta, a može se pohvaliti i brojnim osvojenim uglednim nagradama. Adaptacija prošlostoljetnog filmskog na West Endu prikazivana deset godina u kontinuitetu, na Broadwayu je izvedena čak 771 put, a premijerno izvedena u više od 40 zemalja svijeta.

Komedija 39 stepenica može se pogledati 15.,16. i 25. listopada, 6.,7.,9.,14., i 15. studenog s početkom u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr. Budući da u kazalištu “Komedija” traju radovi na obnovi gledališta, prva nas premijera i početak kazališne sezone očekuje krajem studenog.

Obavijest o točnom datumu početka, kao i o početku prodaje ulaznica za predstave, saznat će se u narednim danima, a sve ostale informacije dostupne su na službenoj internetskoj straniciFacebook stranici te Instagram profilu.