Jednostavni koraci kako napraviti čvrste Hollywood valove pomoću pegle za kosu!

Antonija Andabak 27. siječnja 2020.

Dobra priprema čini čuda u dugotrajnosti ove romantične frizure!

Lijepi, uredni valovi san su svake žene koja za posebne prilike želi izgledati glamurozno i ženstveno.

Neovisno o tipu kose, bila ona prirodno kovrčava ili ravna, tzv. Hollywood frizura jedna je od najromantičnijih koja se zadržala na tronu i ne čini se da bi ikada mogla dosaditi ili izaći iz mode…retro je definitivno in!

Donosimo trikove i upute kako postići filmske valove ali i savjet za dugotrajnost istih! Imajte na umu da je cilj postići prirodan i moderan look, nikako “zacementiran”. Krenimo!

1. Dok je kosa napola suha, nanesite sredstvno za zaštitu protiv visoke temperature pošto ćete valove raditi s peglom, a ako imate figaro i znate ga koristiti, još bolje.

Savjet: ako je vaša kosa prirodno valovita ili jako kovrčava, koraci su isti, ali ćete se morati posvetiti kreiranju baze tako da ćete je sušiti sa širokom četkom i time joj dati ravniji izgled.

2. Na potpuno suhu kosu nanesite sprej za oblikovanje kose i čvrste kovrče, predlažemo Nivea forming Curl sprej koji neće isušiti kosu, a ujedno će je nahraniti i stilizirati.

3. Napravite dublji razdjeljak na strani gdje isti nosite i podignite polovicu kose te je učvrstite kako vam ne bi padao i smetao pri oblikovanju raspuštenog dijela kose.

4. Zagrijanu peglu za kosu pozicionirajte nekoliko centimetara od korijena kose, zarotirajte ju pokretom prema licu puni krug i “klizite”peglom prema vrhovima kose.

Savjet: odmaknite peglu od lica u trenutku kada klizite prema vrhovima za mekše valove, te uvijek rotirajte peglu u istom smjeru.

5. Podignute dijelove kose spuštajte straga prema naprijed tako da zadnje kovrče napravite one koje će vam uokviriti lice.

6. Nakon što ste napravili valove na cijeloj kosi, ostavite da se kosa “ohladi” pet minuta i krenite ju raščešljavati širokom četkom od unutarnjih slojeva kose, točnije od vrata prema vanjskim pramenovima kako biste postigli mekane valove.

7.  Upotrijebite sprej za učvršćivanje kose, primjerice L´Oréal Professionnel Tecni.Art Air Fix sprej kojim će vaši valovi trajati.

8. Dodajte accessories za kosu poput upečatljivih ukosnica za potpuni look.

9.Vaši Hollywood glam valovi su gotovi!