Putovanja

Japan planira plaćati ljudima da dođu u posjet nakon što pandemija završi

Krešimir Šustić 27. svibnja 2020.

Ponuda o kojoj ne treba promišljati dva puta!

Cijela stvar oko pandemije korona virusa napokon se smirila i možemo polako, ali sigurno nastavljati s našim životima, iako jedna stvar koju svi beskrajno obožavamo nije se vratila na staro, a to su putovanja.

Tako su poznate svjetske metropole ostale potpuno prazne, a na ulicama se može pronaći pokoji čovjek i naravno pripadnici neodoljivog životinjskog svijeta koji su živnuli dok ljudi provode dane u karanteni.

Japan je bio jedna od prvih zemalja koja je pogođena koronavirusom i polako je pandemiju doveo pod kontrolu, a ljetne olimpijske igre 2020. trebalo je nažalost odgoditi, međutim vladini službenici gledaju kako namamiti turiste nakon što se epidemija koronavirusa smiri.

Jedna od ideja o kojoj se raspravlja je plaćati ljudima da dođu u posjetu zemlji kako bi se nastavio ekonomski rast ove drevne države smještene u Aziji, te je vlada već krenula s prikupljanjem novaca kako bi pomogla dovesti ljude na njihove obale.

Plan im je subvencionirati dio troškova kao poticaj za dolazak, pa bismo tako mogli dobiti i do 50 posto popusta, te besplatan ulaz u otočke muzeje i galerije u okviru ponude, što uopće nije za baciti već definitivno treba iskoristiti priliku, čim se ista ukaže.

Program bi mogao stupiti na snagu već u srpnju, no ovisit će o ukidanju zabrane putovanja jer otprilike 100 zemalja spriječeno je letjeti u otočnu zemlju i nikome nije jasno kada će se ta ograničenja ublažiti.

Mi smo već spakirali kofere u mislima i spremni smo na avanturu života!