FOTO by kirbiecravings

Iće & piće

Jagode punjene Nutellom desert je za poželjeti!

Antonija Andabak 19. srpnja 2020.

Što je bolje od jagoda i čokolade? To smo i mislili! Pripremite već danas ovaj brzinski recept!

Svi…da, svi mislimo da jagode i Nutella čine savršenu kombinaciju, pa zašto ne pripremiti jednostavan desert koji će zasigurno nestati u tren oka! Ako večeras imate girls night, uz šampanjac bi ovaj desert idealno “sjeo“.

Krupne jagode iz kojih izvire slatka Nutella ne samo da čine slatke, atraktivne desertne zalogajčiće, nego ih možete jesti bez grižnje savjesti i straha da ćete unijeti previše nedozvoljenih kalorija.

Pri punjenju jagoda, nemojte težiti perfekcionizmu jer nije sasvim jednostavno postići uredan izgled Nutellom punjenih jagoda, stoga se ne opterećujte ako vam punjenje ne izgleda jednako na posluženim jagodama.

Ipak: savjet za perfekcioniste jest da umjesto Nutelle upotrijebe Nutella mousse kojeg će napraviti ovako:

Slatko vrhnje izmiksati u šlag, ne prečvrst. U drugoj zdjeli drvenom žlicom izmiješajte Nutellu sobne temperature da bude jako mekana, pa postupno i sasvim lagano umiješati slatko vrhnje. Omjer nutelle i slatkog vrhnja prilagodite svom ukusu. Za jači okus Nutelle, na 1 šalicu vrhnja stavite 2/3 šalice Nutelle. U slastičarsku vrećicu stavite punjenje i istisnite u razrezane jagode. S obzirom na to da je tekstura punjenja slična kremi za ukrašavanje torti, postići ćete ujednačen izgled deserta.

Ako pak nemate puno vremena za pripremu Nutella mousse kreme, evo originalnog recepta za jagode punjene Nutellom!

Priprema: 20 minuta
Sastojci:

  • 12-14 velikih jagoda
  • 3/4 Nutelle za punjenje

Upute:

  • Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu te ostavite u hladnjaku na 30 minuta kako bi bila čvršća i hladnija za punjenje i serviranje u jednako rashlađenim jagodama.
  • Odrežite mali donji dio jagode kako bi bile uspravne na desertnom tanjuru. Tada nožem napravite dva reza u “X” obliku na vrhu jagode, pazeći da odrežete 3/4 voća, nikako ne režite do kraja. Prstima razdvojite jagode kako bi se dovoljno otvorile za punjenje.
  • Slastičarskom vrećicom i ohlađenom Nutellom punite jagode, a kako smo rekli, ne težite urednom punjenju s obzirom na to da je teško puniti s teksturom kakvu ima Nutella, stoga-ako imate vremena, napravite Nutella mouse kojim će vaši gosti biti itekako zadovoljni!

U slast!