FOTO by Delish

Iće & piće

Jagode natopljene votkom i umočene u čokoladu najbolji su današnji snack!

Antonija Andabak 21. lipnja 2020.

Donosimo recept za alkoholne zalogajčiće ako vam prijatelji dolaze na druženje!

U nedostatku ideja što pripremiti frendovima za druženja, često iste tražimo na stranicama recepata na kojima možemo potrošiti sate tražeći recept koji je ukusan, a ujedno brzo i gotov! Ako večeras očekujete goste, smatramo da nema potrebe za gubitkom vremena jer smo pronašli savršen desert za koji udovoljava svim kriterijima, a vaši će ga gosti slistiti u sekundi!

Radi se o jagodama natopljenima votkom te umočene u čokoladu, a svojim gostima ga valja poslužiti ohlađenog za maksimalni užitak u kojem se itekako osjeti alkohol! Evo recepta koji ćete pripremiti za deset minuta, no trebat će vam sat vremena za hlađenje jagoda natopljenih votkom kako biste dobili lagan i osvježavajuć desert.

Sastojci:

  • Dvije mjerice velikih/većih jagoda
  • 1 i 1/2 čaša Smirnoff votke (ili koju god imate kod kuće)
  • 200 g čokolade za kuhanje (predlažemo Nestle)
  • 2 žlice kokosovog ulja

Upute:

  • u veliku zdjelu stavite jagode i prelijte votkom tako da tekućina bude iznad jagoda, pa po potrebi dodajte i više votke ako mjera iz recepta nije dovoljna. Ostavite u frižideru da se jagode natapaju sat vremena, a optimalno je šest sati kako bi voće upilo što više alkohola.
  • Čokoladu za kuhanje usitnite na manje komade, dodajte kokosovo ulje i rastopite na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se malo ohladi, a za to vrijeme procijedite jagode, te ostatak vodke sačuvajte za buduće koktele.
  • Jagode umočite u rastopljenu čokoladu te položite na protvan na koji ste prethodno stavili papir za pečenje te ohladite u frižideru 10ak minuta. Poslužite na dasci za posluživanje ili velikom ukrasnom tanjuru!