FOTO by Instagram @matea_g @andrealicul @draganfotografie

Putovanja

Jadranovo: skriveni biser na samo 90 minuta od Zagreba!

admin 26. svibnja 2022.

Ljuljačka u moru razlog je više za posjetiti ovo maleno bajkovito turističko mjesto

Prije petnaestak godina Jadranovo je bilo relativno mirno mjesto s malo turista u kojem ste mogli naići samo na “domaće” i one koji tamo imaju vikendice.

Zbog svoje blizine, idile, prekrasnih skrivenih plaža i prirodnih ljepota ubrzo je postao “tražena roba” te se iz mirnog mjestašca transformirao u pravo turističko mjesto.

Jadranovo je idealno odredište za sve avanturiste i ljubitelje prirode jer postoji velik broj skrivenih puteva i stazica koje će vas dovesti na nevjerojatna mjesta.

Lutanje po obližnjim šumama dovest će vas do nekoliko arheoloških nalazišta. Arheološki lokalitet Lokvišće u Jadranovu potječe iz doba starih Rimljana te je najstariji spomenik kulture u mjestu.

Za one koji svoj godišnji odmor provode s obitelji Jadranovo ima predivne plaže duž čitave svoje obale i nećete morati puno hodati da pronađete savršeno mjesto. Broj restorana i kafića možete nabrojati na prste jedne ruke, a isto vrijedi i za dućane, kioske i sl.

Za neki veći dodir s civilizacijom morat ćete sjesti u auto te doći do Rijeke ili Crikvenice, ali poanta dolaska u Jadranovo je isključiti se od svijeta i uživati u miru i tišini.

U Jadranovu se nalazi i mjesto koje ćete teško fulati, a koje će vam stvoriti nezaboravnu uspomenu te donijeti mnogo lajkova na vaš Instagram profil. Ljuljačka u moru pravi je turistički hit na kojem se morate zaustaviti i nakratko uživati.

Iako će svaka fotografija izgledati kao je da slikana na nekoj od najegzotičnijih svjetskih lokacija radi se o mjestu koje je udaljeno na manje od 2 sata od Zagreba.

Zbog svoje blizine možete otići i na jednodnevni izlet, ali Jadranovo je mjesto na kojem treba provesti neko vrijeme, uživati u njegovim ljepotama, napuniti baterije i – slikati se na ljuljačci u moru!