FOTO by Taihu Lake Longemont Paradise

Zabava

Izuzetno rijetki mladunci zlatnog tigra rođeni u kineskom zoološkom vrtu

Krešimir Šustić 05. studenoga 2020.

Preslatka stvorenja su postala viralan hit i osvojila srca mnogih diljem svijeta

U moru loših vijesti koje su preplavile domaće i svjetske medije, veseli nas vidjeti makar jednu dnevno koja će nas oraspoložiti i stvoriti u nama osjećaj sreće.

Osim trendi stvarčica koje pristižu u omiljene trgovine, volimo pročitati novosti vezane za predivna stvorenja iz životinjskog svijeta koja baš poput ljudi vode borbu za opstanak na našoj planeti.

Posebno nam je drago vidjeti rijetke vrste kojima iako prijeti izumiranje, ipak se uspijevaju oporaviti i dati nam nadu da će budućnost biti svjetlija za njih.

U jednu od takvih spada i zlatni tigar, mutirana vrsta proizvedena genetskom mutacijom bengalskog tigra, kojem je stopa razmnožavanja niža u odnosu na bijelog i snježnog.

Vrsta je poznata po svojoj plavoj ili blijedo-zlatnoj boji i crveno-smeđim prugama, koje dolaze iz recesivne osobine koja utječe na stvaranje crne boje tijekom ciklusa rasta dlake.

Zoološki vrt u Kini obavijestio je javnost kako su na svijet došla četiri izuzetno rijetka mladunca, kojih ima čak i manje nego simpatičnih panda.

Tri ženke i jedan mužjak rođeni su 19. listopada u zabavnom parku u kojem se nalazi zoološki vrt u Huzhouu, u istočnoj provinciji Zhejiang.

Čuvari zoološkog vrta danonoćnu njeguju mladunce, jer njihova majka još uvijek nije naklonjena svojim malenima zbog nedostatka majčinskog iskustva.

Ovo smanjenje izravna je posljedica ljudskih djelovanja, poput raširenog uništavanja staništa, zarobljavanja radi ilegalne trgovine kućnim ljubimcima i krivolova zbog crvenog krzna.