IZLOŽBA NAMJEŠTAJA DONOSI SVJETSKE I HRVATSKE PREMIJERE!

Viktoria Šafranić 04. travnja 2017.

Sedamnaest izlagača predstavit će svoje proizvode na #tdzg Izložbi namještaja, od 9. do 14. svibnja u Laubi

Prostoria, Galeković, Regeneracija, Luminis, Mondum, Bluetag, Hrastico, Deez, Noona, Filip Gordon Frank, Silvija Jonjić, Themelia, Vitra, Smeg, Artisan, MS&Wood, Mosso izložit će svoje proizvode u Laubi, a većina njih i premijerno predstaviti nove komade namještaja, rasvjetnih tijela i kućanskih aparata.

„Namještaj je okosnica mnogih Design Weekova, kako milanskog i pariškog, tako i ovog zagrebačkog. Industrija namještaja ima najveći potencijal razvoja u Hrvatskoj i industrijska je grana najdublje prožeta dizajnom. Dodatno, u Laubi predstavljamo izložbu stolaca iz Orisove zbirke i Izložbu Bothe & Ehrmann koju organiziramo u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt. S obzirom na to da u Laubi paralelno izlažemo najbolje dizajnirani suvremeni hrvatski namještaj, na #tdzg Izložbi namještaja, i najbolje dizajnirani suvremeni austrijski namještaj, na izložbi Sit & See, izložbom Bothe & Ehrmann ukazujemo na zajedničku povijest Hrvatske i Austrije koje su pet stotina godina živjele u jednoj državi. Bothe & Ehrmann tvrtka je osnovana 1895. u Zagrebu da bi ubrzo postala najveći proizvođač namještaja, najveće države u Europi, Austro-Ugarske, i „dvorski dobavljač“, što je tada bila najviša oznaka kvalitete.“, najavljuju organizatori, Tina Marković i Daniel Tomičić.

Ne propustite premijere popularne Vitra stolice; podne i stolne lampe iz linije Urban Deez produkta; nove linije spavaće sobe i dnevnog boravka hrvatskog proizvođača Hrastico; novu stropnu i zidnu lampu iz Luminisa; čak dvije kolekcije namještaja popularnog MS&Wood; novu lampu Insert koju za Artisan potpisuje dizajner Mirko Miličić; kolijevku Sway koju brend Noona razvija u suradnji sa Studijem dizajna; nagrađivane podne svjetiljke iz popularne kolekcije Flos – Superloon koje će predstaviti Themelia, te modularne tegle za bilje Mediterraneo iz kolekcije brenda Mondum. A moći ćete se osvježiti šalicom kave iz novog SMEG café aparata.

#tdzg Izložbu namještaja možete pogledati svakodnevno u Laubi, od 14.00 sati, a vikendom već od 11.00 sati. Ne propustite saznati koji su novi trendovi u uređenju doma na domaćoj i svjetskoj dizajnerskoj sceni.