FOTO by PR

Zabava

Izašao novi singl Hane Huljić!

admin 08. veljače 2022.

Prelijepa plavuša u sasvim novim bojama u novom singlu “Colours”

U životu Hane Huljić, samozatajne hrvatske pjevačice i kćeri jednih od najrespektabilnijih kantautora u regiji, Vjekoslave i Tončija Huljića, posljednjih se mjeseci izdogađalo mnoštvo interesantnih stvari.

Prelijepa plavuša u vezi je s našim najpoznatijim pjevačem, Petrom Grašom, a neke od njegovih najvećih hitova napisali su upravo njezini roditelji.

Nedavno smo saznali i sretnu vijest koja je iznenadila javnost, očekuju svoje prvo dijete i planiraju vjenčanje. Prošlog tjedna otkriveno je i tko će im biti kumovi na vjenčanju. Dok je Petar odabrao dugogodišnjeg prijatelja i jednog od najutjecajnijih košarkaša Dinu Rađu, Hana se odlučila za prijateljicu, hrvatsku pjevačicu Domenicu. Navodno će ovaj par sudbonosno DA izreći kroz dva tjedna, a krajem ljeta pripremaju i veliko vjenčanje.

No ništa od toga nije smelo Hanu da i dalje nastavi u punom mahu i izda svoj novi singl. Jutros u 11h na njezinom YouTube kanalu izašla je nova pjesma koja će zasigurno odlično rangirati na hrvatskoj top glazbenoj ljestvici.

Hana Huljić alias Hana Who objavila je svoju petu kantautorsku pjesmu pod nazivom “Colours”. Osim Hane, na pjesmi je radio i Ivan Pešut u ulozi aranžera. Ova samozatajna i talentirana skladateljica osjeća očitu potrebu prema stvaranju na engleskom jeziku, kako je već i dokazala u prijašnjim pjesmama obzirom da je to kolosijek na kojem ima priliku otvoriti jedan drugi izvor svog nadahnuća. Pisanje pop pjesama poput pjesme “Colours”, odmor joj je za dušu, a voli u njih unijeti pomalo drukčiji zvuk i melodije.

“Engleske verzije svojih pjesama objavljujem pod umjetničkim imenom Hana Who. Uživam raditi na tim svojim pjesmama i pišem ih bez pritiska, iako bi mi bilo drago kada bi se neki strani producent zapitao “Who is Hana Who?”” – u šali će glazbenica.

Video spot je također već snimljeni to u slovenskom Dvorcu Zemono koji je uvelike utjecao na samu atmosferu video uratka, a za isti je zaslužan Pilot studio. Već prilikom rada na pjesmi,Hana ima ideju oko njegove atmosfere, a često i sama izrađuje rekvizite.

„Za ovaj spot znala sam da ne želim konkretnu radnju nego lijepe kadrove, ovaj put pomalo mračne, Tim Burtonovske. Znala sam i kakav kostim želim, u prozračnom gotik stilu. Tu ideju je studio Arileo, s kojim surađujem već petnaest godina, uspio realizirati” – izjavila je Hana.

U nastavku donosimo novi singl! Poslušajte:

Hana uistinu djeluje na više strana, obzirom da je prethodne godine bila ponajviše zaokupljena oko projekta “Pop Misa Mediterana”, iznimnog projekta Tončija Huljića, unutar kojeg je Hana doprinijela ponajprije skladateljskim umijećem, ali i onim vezano za vokalnu izvedbu- naime, skladala je, orkestrirala i otpjevala kao solo sopran samostalnu dužu skladbu, koja se izvodi u sklopu koncerta uz Misu, pod nazivom “Dies Irae”.

“Obzirom da sam diplomirala kompoziciju na Glazbenoj Akademiji, puno vremena provodim na orkestriranju skladbi, a najviše me ispunjava pisati svoje, poput “Dies Irae” za orkestar i zbor. Sretna sam što je projekt “Pop Mise Mediterana” pobudio veliki interes kod nas i u inozemstvu, stoga nas, nakon što popuste mjere, očekuje promotivna turneja čiji je početak zakazan koncertom u Lisinskom, 20. travnja”, pojasnila je Hana svoju angažiranost pored kantautorskog djelovanja.

Sa svjetski priznatim pijanistom Maksimom Mrvicom proputovala je Kinu, gostujući na četiri turneje kao solo vokal, dok je nakon tri dječje predstave Mire Gavrana za koje je pisala glazbu i tekstove, s majkom Vjekoslavom počela raditi na novom projektu za djecu, na kojem će uglazbiti njene priče i bajke. Svojevremeno je na komičnom mjuziklu “Žuta minuta”, također pisala glazbu uz brata Ivana i tatu Tončija.

Možda je najbolje svoju sposobnost djelovanja unutar više glazbeno-scenskih formi opisala upravo Hana, dodajući još jedan glazbeni milje u kojem se želi okušati: “Privlači me svijet filmske glazbe, i pored svojih kantautorskih pjesama, to je put kojim želim ići”.

Kao i u pjesmi „Colours“, na kojoj joj je ideja bila umrljati se šarenim temperama koje nose tračak nade, čini se da će na poslovnom i privatnom planu ovo biti uspješna godina za svestranu glazbenicu.