FOTO by IMDb

Film

It’s Always Sunny in Philadelphia: 15. sezona neprekidnog smijeha

admin 08. rujna 2022.

Snimanje pilot epizode stajalo je 100$, ostalo je povijest...

Sada je i službeno, serija It’s Always Sunny in Philadelphia postaje najdugovječnija “live-action” serija u kategoriji komedije. Do sada je snimljeno petnaest sezona, a nedavno je najavljeno snimanje još tri sezone.

It's Always Sunny in Philadelphia
Foto: IMDb

Serija je krenula sa snimanjem 2005. godine i nitko se nije nadao da će ući u povijest, ali kroz godine emitiranja dobila je status kao jedna od najboljih humorističnih serija.

Pilot epizoda snimljena je s budžetom od 100 dolara da bi danas snimanje jedne epizode iznosilo 1.5 milijuna dolara.

Foto: IMDb

Jedna od najboljih humorističnih serija

It’s Always Sunny in Philadelphia na IMDb-u trenutno kotira s ocjenom 8,7, a ako u obzir uzmemo da jedan Seinfeld ima ocjenu 8,9 onda možemo zaključiti i ponešto o njenoj kvaliteti.

Foto: IMDb

Ukratko, serija se temelji na avanturama 5 prijatelja s velikim egom i malim mozgom koji posjeduju Irish Pub. Mjesto radnje je Philadelphia, a svaka epizoda sadrži 22 minute garantiranog smijeha.

Foto: IMDb

Zvjezdanu petorku čine Charlie Day kao Charlie Kelly, Rob McElhenney kao Mac, Kaitlin Olson kao Dee Reynolds, Glenn Howerton kao Dennis Reynolds i Danny DeVito kao Frank Reynolds.

It's Always Sunny in Philadelphia
Foto: IMDb

Kreator serije Rob McElhenney prisjetio se skromnih početaka kada je 2004. FX mreži predstavio 26-minutni kratki film pod nazivom “Charlie Has Cancer“. Snimljen je na običnoj kameri s budžetom od 100 dolara koje su potrošili na pizzu i honorar kamermanu.

Posljednja epizoda izašla je 22. prosinca prošle godine, a kako su najavljene još tri sezone ujedno postaje i najdugovječnija “live action” humoristična serija ikad snimana.