Zabava

Istraživanje: Trećina muškaraca nikad nije promijenila svoje plahte

Krešimir Šustić 16. srpnja 2020.

Četvrtina muškaraca misli da ne dobivaju dovoljno pohvala za obavljanje kućanskih poslova!

Muško ženski odnosi i podjela poslova u kućanstvu, oduvijek su bile top teme o kojima se može pričati danima i naglas donositi zaključke za koje u većini slučajeva nemamo dokaze.

Tvrtka za čišćenje Maid2Match istraživala je ljude s tri kontinenta i razgovarala s 1.000 muškaraca i žena iz SAD-a, Australije i Velike Britanije o navikama čišćenja u domaćinstvu.

Ispitanicima je rečeno da prilikom odgovora trebaju uzeti u obzir sljedeće kućanske poslove: glačanje, pranje, usisavanje, čišćenje prašine, generalno čišćenje (kupaonice i kuhinje), poliranje, pranje rublja i iznošenje smeća.

Rezultati su pokazali da većina kućanstava još uvijek prihvaća tradicionalnu podjelu kada je riječ o kućanskim poslovima, a dvije trećine žena reklo je da rade skoro pa sve poslove vezane za dom.

Studija je u prosjeku pokazala da su oženjeni muškarci provodili oko trideset pet minuta tjedno obavljajući kućanske poslove, dok su oženjene žene provodile dva i pol sata.

Jedna trećina muškaraca nikada nije mijenjala posteljinu, a također se pokazalo da više od polovice muškaraca glumi da im je loše kako bi izbjegli posao sada, ali i u budućnosti.

Ono najsmješnije od svega je da se više od jedne četvrtine muškaraca osjećalo loše jer nisu dobili dovoljno pohvala za obavljanje poslova vezanih za dom.

Drage dame, ne zaboravite hvaliti svoje bolje polovice svakoga dana i možda vas iznenade, te uvrste čišćenje u svakodnevnu rutinu.