Film

Istraživanje: Gledanje filma u kinu računa se kao lagani trening

Engineer 16. siječnja 2020.

Za sve vas koji ste u Novoj godini odlučili više trenirati

Shvaćamo, početak je Nove godine i postavili ste ciljeve vezane uz treniranje i održavanje vašeg tijela. Istovremeno, ove godine dolazi nam pregršt kino hitova koji samo čekaju da se pogledaju.

Rezultati jednog istraživanja olakšat će nam situaciju i spajanjem ugodnog s korisnim uštedjet ćemo na vremenu, a ispunit ćemo sve zacrtane ciljeve.

Odlazak u kino smatra se kao lagani trening!

Istraživanje provedeno na londonskom sveučilištu to je i dokazalo tako što je odabralo dvije grupe, od kojih je jedna gledala kino hit Aladdin, dok je druga čitala knjiga.

Sudionici obje grupe na sebi su nosili senzore koji prate reakcije i otkucaje srca.

I pogađate – oni koji su gledali film imali su osjetno pojačan rad srca i to od 40 – 80 posto njegovog maksimalnog opterećenja što je ekvivalent laganom treningu.

Ok, nije trening u smislu odlaska u teretanu ili jogging, ali se može usporediti s brzim hodanjem ili laganim planinarenjem.

Otkucaji srca ubrzavaju se kada fokusiramo naš mozak na jednu stvar duže vrijeme, a vaše tijelo to osjeti i tumači kao povećanu aktivnost. Istraživanje je čak dokazalo da gledanje filma u kinu povećava vašu koncentraciju i memoriju.

Još jedna zanimljivost je ta da su se ljudima koji su gledali film otkucaji srca sinkronizirali jer su svi osjećali napetost u istom trenutku.

Stoga, ako se lomite jer nemate vremena uskladiti svoje ciljeve i užitak nakon ovog članka stvari će se činiti jednostavnijim.