FOTO by Instagram @zed1988_ / @nattalia_kolaric / @_majek_

Putovanja

Istražili smo koja su najljepša kupališta nedaleko Zagreba

Daria Lovrić 21. lipnja 2023.

Jeste već posjetili neka od njih?

Produženi vikend nam se bliži i u potrazi za čarobnim lokacijama u Hrvatskoj odlučili smo istražiti koja su najbolja kupališta u blizini Zagreba.

Kako bi pobjegli od gradske vreve i odmorili se ne morate daleko putovati – pronašli smo najljepša kupališta do kojih ćete stići unutar jednog sata.

Sve što vam je potrebno je kupaći kostim, malo volje, ručnik za plažu i spremni ste.

Kamp Slapić

Kamp Slapić djeluje od 2002. godine, a nalazi se uzduž rijeke Mrežnice, u gradu Duga Resa. Udaljen od Zagreba samo 60-ak kilometara, idealna je lokacija za vikend kupanac. Već i ptice na grani znaju da je Mrežnica je jedna od najljepših i najčišćih hrvatskih rijeka stoga ako se još uvijek niste okupali na Mrežnici, puno ste toga propustili.

Kamp Slapić, dobitnik je brojnih nagrada za kvalitetu, ima 4 zvjezdice i naš je apsoluti favorit za getaway vikend.

Gosti na raspolaganju imaju i najam kanua ili drvenih čamaca te bicikala. U blizini kampa vas očekuje i restoran s kafićem te teniski teren, a imate i prostor za roštiljanje s ekipom.

Otok ljubavi

Od Duge Rese do Mrežničkog Briga nalazi se velik broj prekrasnih kupališta, stoga moramo izdvojiti još jedno – Otok ljubavi. Ovaj šarmantni otočić usred Mrežnice nalazi se u Belavićima do kojih možete doći starom cestom kroz Dugu Resu.

Na Otoku ljubavi pronaći ćete osvježenje u sedrenim prirodnim “kanalima” rijeke i slapova. Ovdje ćete odmoriti um i tijelo te uživati u kavici, roštiljanju te prekrasnim prirodnim ljepotama koje će vas napuniti energijom za narednih nekoliko dana.

Foginovo kupalište

Foginovo kupalište jedno je od najpopularnijih kupališta u Karlovcu. Karlovac je jedini grad koji se može pohvaliti da je službeno riječno kupalište u Hrvatskoj. Foginovo kupalište nalazi se na rijeci Korani i nudi mnoštvo sadržaja svojim kupačima.

Osim što ima uređenu plažu možete se zabaviti na boćalištu, igrajući odbojku na pijesku, stolni tenis, košarku ili isprobati sprave za vježbanje. Ova predivna plaža je prilagođena je i potrebama osoba s invaliditetom.

Kupalište Zvečaj

Kupalište Zvečaj, koje se nalazi odmah nakon izlaska iz istoimenog mjesta, jedna je od najpopularnijih destinacija Zagrepčana u potrazi za osvježenjem.

Iako je poznato po gastronomskoj ponudi restorana „Zeleni kut“, lijepa priroda, čista voda i slapovi te sav popratni sadržaj su pravi razlozi zbog kojeg toliko obožavamo ovo kupalište. Ovdje također uz cjelodnevno kupanje možete uživati u roštiljanju i sadržaju za djecu.

Aquacity Varaždin

Još jedan od favorita je i Aquacity na popularnom jezeru Motičnjak. Nazali se tri kilometra od centra Varaždina i već mu se nekoliko godina za redom dodjeljuje Plava zastava međunarodne organizacije Fee za čistoću i uređenost plaže.

Jezero je nastalo eksploatacijom aluvijalnih nanosa šljunka, a mnogi ga od milja nazivaju „varaždinskim morem“.

Uz mnogo sadržaja za djecu i odrasle, u ljetnim mjesecima u Aquacityju možete uživati i u je Aquapark-u, jednom od rijetkih u kontinentalnom dijelu Hrvatske.