FOTO by Instagram @feedyourgirlfriend

Dom

Isprobali smo sladolede u 5 najboljih slastičarnica!

Mia Vodopija 07. srpnja 2021.

A koji je vaš najdraži sladoled?

Kada pomislite na ljeto i one ljetne sparne vrućine, što vam obično prvo padne na pamet? Kreme za zaštitu od sunca, sunčane naočale, lagana odjeća i udobno prozračna obuća?

Neki se odmah sjete godišnjeg odmora na moru ili pak u planinama, a nekima misli zalutaju do jadranskih beach barova i njihovih zavodljivih šarenih koktela.

Bilo kako bilo, većini ljudi će sladoled biti prva asocijacija na najtoplije godišnje doba. Voćni, mliječni, bogati čokoladni, uh izbora je mnogo i mi smo veliki fanovi.

Danas vam donosimo najboljih 5 slastičarnica, čiji će vas sladoledi (a vjerujemo i druge slastice oduševiti).

Ako ljetujete ili barem prolazite Hvarom, definitivno checkirajte AROMA Gelato slastičarnicu. Njihove voćne kombinacije su odlične, a ako ste fanovi đumbira, imaju pravu stvar za vas…

Prekrasna Makarska sa svojim čarima mami turiste, ali i osmijehe na lice. Uz zanimljivu gastronomsku ponudu, kao i noćni život, probajte fenomenalan sladoled u Botanović sladoledi. Uvjereni smo da ćete htjeti opaliti koju sliku s ovim prekrasnim sladoledima koji su uvijek Instagram spremni!

Instagram @ botanovic_sladoledi

Svi odavno znamo da je Split centar svita, ali je bome i raj za sladokusce. U Splitu ćete naići na mnogo slastičarnica, ali ona koja je nas najviše zaintrigirala jest Luka Ice Cream & Cakes. Za sve gastro avanturiste, preporučujemo sladoled od banane i avokada, sladoled od smokvi, od lavande, ali i sladoled od nešpule!

S obzirom na to da nas se ponuda u Splitu zbilja dojmila, preporučujemo još jednu slastičarnicu. O’š kolač je mjesto dobrih kolača, torti, ali ponajviše sladoleda. Ako volite marcipan, tostirane bademe i praline, ova slastičarnica će vas oboriti s nogu!

O očaravajućem Voloskom smo već pisali, a sada vam donosimo njegovu najbolju slastičarnicu – slastičarnicu Kaokakao! Romantičnog interijera i odlične ponude, Kaokakao je mjesto na koje ćete se htjeti vratiti opet i opet i opet. Naša preporuka jest da probate sladoled od pistacije, sladoled “Volosko“ te sladoled od bijele čokolade, limunove korice i domaćeg maslinovog ulja!

Nadamo se da ćete uživati u ovim sladoledima i da će vas rashladiti u toplim ljetnim danima!