FOTO by Netflix

Film

Isplati li se pogledati „The Mother?“ s kultnom J.Lo?

Viktoria Mikulić 17. svibnja 2023.

Trenutni broj 1 na Netflixu...

„The Mother“ je američki akcijski triler iz 2023. koji je režirao Niki Caro prema scenariju Mishe Greena, Andree Berloffa i Petera Craiga, prema Greenovoj priči. U filmu glume Jennifer Lopez, Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Paul Raci i Gael García Bernal.

Film je na Netflix stigao 12. svibnja 2023. uz mješovite kritike kritičara.

O filmu:

Neimenovana američka vojna operativka, poznata kao “The Mother”, posreduje u dogovoru o krijumčarenju oružja između bivšeg SAS-ovog marinca Adriana Lovella i trgovca oružjem Hectora Álvareza. U romantičnoj vezi s njima oboje, ona na kraju ostane trudna. Nakon što otkrije da su upleteni u trgovinu djecom, „The Mother“ se obraća FBI-u i postaje doušnik.

Dok je u sigurnoj kući ispituje specijalni agent FBI William Cruise, Lovell napada posjed; Cruise je upucan i ranjen, a ostali agenti FBI-a ubijeni. J.LO, odnosno „The Mother“ spašava Cruiseov život i izrađuje bombu s vremenskim odgodom. Lovell se suočava s njom u kupaonici i izbode je prije no što ga eksplozija nokautira. Nakon toga, „majka“ završava u bolnici gdje prerano rađa djevojčicu.

SAIC Eleanor Williams obavještava „majku“ da je Lovellovo tijelo nestalo i da će njezina novorođena kći biti smještena u udomiteljsku obitelj radi zaštite. Shvaćajući da dijete s njom nikada neće biti sigurno, nezadovoljno se odriče roditeljskih prava.

„Majka“ posjećuje Cruisea postavljajući mu tri uvjeta: dijete će imati potpuno normalan život, svaki će rođendan dobiti fotografiju i nazvati je ako je u opasnosti. „Majka“ se potom osamljuje u udaljenoj kolibi na Aljasci sljedećih dvanaest godina, sve dok je Cruise ne kontaktira da se nađu u Ohiju.

„The Mother“ je trenutni broj 1 na Netflixu, no brine nas ocjena 5.5 koja nije zavidna. Ipak, dat ćemo šansu ovom filmu, budući da gotovo nikada ne viđamo slavnu divu u sličnoj ulozi.