Implementacija zdravstveno usmjerenih aktivnosti kod osoba liječenih od anoreksije!

Viktoria Šafranić 16. svibnja 2017.

Fitnes učilište je održalo u hotelu Arcotel - Intermediate meeting projekt “Brighter side of exercise” na kojem se okupilo 20 stručnjaka iz 14 zemalja Europske unije.

Kako je glavni cilj ovog projekta implementacija zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u post tretman osoba liječenih od anoreksije, na radionici su postavljeni temelji smjernica i dobre prakse koje će se uvesti u organizacije i klinike diljem Europe.

Također, stručnjaci iz područja poremećaja hranjenja su se usuglasili oko potrebnih koraka kako bi se pravilno započela suradnja s fitnes stručnjacima. Ususret šestodnevnom kongresu koji će se održati u rujnu i okupiti 150 ljudi iz cijele Europe, fitnes stručnjaci će, uz suglasnost kliničara, pripremiti primjer aktivnosti koje će predstavljati potpuni sigurni pristup korisnicima.

Na skupu je osim radionica bilo i predavanje renomiranog dr. Hubertus Himmerich iz Londonskog King’s College. Konferenciji su prisustvovali i Jelena Balabanić Mavrović iz udruge Bea, Mario Valentić i Martina Boss fitness treneri.