Zabava

Imate problema sa širokim strukom ili bedrima? Ne brinite, živjet ćete duže!

Krešimir Šustić 25. rujna 2020.

Nove studije otkrile su istinu o bolnoj točki mnogih

Svatko na svome tijelu ima barem jedan dio za koji bi možda htio da izgleda ipak malo drugačije i to uopće nije ništa loše.

Moderno doba nam je donijelo to da u današnje vrijeme sve izgleda dobro, dokle god je u granicama prirode.

Studije pokazuju da ljudi koji imaju pse žive zdraviji i bolji život

Dok neki muku muče s povećim nosom, krivim zubima, velikim podočnjacima i slično, postoje i oni koji nisu zadovoljni svojim širokim strukom i bedrima.

No, upravo takvi pojedinci nisu niti svjesni koliko su posebni jer su nove studije i istraživanja pokazale da će upravo oni živjeti duže.

Prema istraživačima sa Sveučilišta u Torontu, povećanje obujma kukova za 10 cm povezano je s 10 posto manjim rizikom od smrtnosti, a još je impresivnije to što je svako povećanje opsega bedara za 5 cm povezano s 18 posto manjim rizikom od smrti.

Naravno, to ne znači da je zdravo imati višak kilograma jer ako proporcionalno imamo tendenciju zadržavanja masnoće na tim područjima, to je samim time povezano s većim rizikom smrtnosti.

Gubitak kilograma zdravom prehranom i vježbanjem najviše može smanjiti struk, a time i masnoću na trbuhu.

Mast na trbuhu je mast koja se skladišti oko organa u trbuhu, a njezin višak povezan je s povišenim kolesterolom, povišenim krvnim tlakom, bolestima srca, dijabetesom i moždanim udarom.

Opseg struka je široko prihvaćen kao precizniji način od korištenja indeksa tjelesne mase (BMI) za testiranje pretilosti, koja povećava rizik od bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, bolesti srca i određene vrste raka.