FOTO by VisitLEX

Bizar

Imate konja? Onda mu možete nabaviti i ove Nike Air Jordan tenisice!

admin 22. ožujka 2024.

Izrada jednog modela traje 17 sati, a cijena - priča za sebe...

Svi znamo koliko su konji plemenite životinje i da je veza između njih i vlasnika nešto uistinu posebno. Oni koji imaju sreće provoditi vrijeme s ovim divnim životinjama od sada mogu biti i u trendu, a za sve se pobrinuo Marcus Floyd i njegov prototip Air Jordan modela – za konje!

Foto: VisitLEX

Marcus Floyd, umjetnik iz Kentuckyja prije nekoliko mjeseci počeo je razvijati prototip konjskih tenisica, a sve u svrhu promocije i podizanja svijesti uoči Breeder’s Cupa – niza konjičkih utrka održanih u Lexingtonu.

Inače, Marcus Floyd je već godinama strastveni zaljubljenik u tenisice i ima iskustva s dizajniranjem i modificiranjem obuće položivši četverodnevni intenzivni program pod nazivom “The Shoe Surgeon’s SRGN Academy” kako bi naučio kako rekonstruirati tenisice.

Foto: VisitLEX

Izrada svakog para (komplet od četiri tenisice) traje 17 sati, a rezultat su savršene malene Jordan tenisice za konje. Koliko god bizarno ovo zvučalo, moramo priznati da je ovo ipak umjetnost.

Najveći izazov je nastojati zadržati točnost dizajna dok se prilagođavate obliku konjskog gležnja i kopita” – izjavio je Floyd.

Air Jordan model samo je početak, a priča je razvila i neke druge brendove.

Foto: VisitLEX

Tenisice su 100% prilagođene i nosive, bit će stavljene na aukciju, a prikupljena sredstva ići će za dobrotvorne svrhe organizatorima konjičkih utrka.

Kupci koji se nadaju opremiti svog konja ovim prilagođenim tenisima mogu ih naručiti po cijeni od 1200 dolara, ovisno o složenosti dizajna.