Ideja za ručak: Ukusan rižoto s lignjama!
Ako nemate puno vremena za pripremanje ručka, ovaj ukusan recept definitivno će vas oduševiti!
Volite li morsku hranu? Kad je riječ o lignjama, mogu se spremati na dosta načina. Ja vam danas donosim recept za jednostavniju verziju ručka, a to je rižoto s lignjama.U nastavku pročitajte namirnice i upute za rad.
Sastojci:
- 2 veće lignje
- Riža
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- List peršina
- 1 mrkva
- Žlica senfa
- Pasirana rajčica
- Sol
- Papar
- Vegeta
- Maslinovo ulje
- Malo crnog vina
- Riba za temeljac (ako nemate, nije potrebno, ali je svakako ukusnije)
Način pripreme:
Lignju očistite, uklonite još srž i ostale dijelove. Narežite ju na manje komadiće. Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, pa dodajte češnjak. Dodajte naribanu mrkvu, pa dinstajte na laganoj vatri.
Kad ste prodinstali, dodajte narezanu lignju. Lagano miješajte, zatim ulijte pasiranu rajčicu i dodajte senf. Pirjajte na laganoj vatri.
Jelo posolite, dodajte papra i vegete a zatim ulijte vino i temeljac ili vode. Lagano kuhajte sve dok lignja ne omekša. Kad je lignja omekšala , dodajte rižu. Ja uvijek stavim 1 šalicu riže, 2 šalice vode ili temeljca na to. Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i poklopite par minuta da se sažmu okusi.
Želim vam dobar tek!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!