IDEJA ZA RUČAK: Pečena barakuda s punjenim krumpirima i umak od koromača!
Najdraža riba....S njom možemo sve na svijetu, ali ju prvo moramo voljeti
Otkrivam Vam predivno jelo uz pregršt namirnica i dodataka koje ju čine kompletnom. Odabrala sam vrstu ribe pod imenom barakuda ili škaram, zbog njezinog mesa koje je izrazito nježno i mekano koji se idealno slaže s kremastim umakom od koromača. Stoga, bacimo se na posao i pročitajmo što nam je sve potrebno.
SASTOJCI:
- 1 komad ribe barakude ( škaram)
- 1 kg mladih krumpira
- Nekoliko komada mariniranih inćuna
- Pesto ( od ružmarina, peršina, luka, češnjaka, maslinovog ulja i čilija u prahu.)
- Maslinovo ulje
- Vrhnje za kuhanje
- 1 vezica koromača (ja sam koristila domaći)
- Sol
- Papar
NAČIN PRIPREME:
Ribu očistite i operite.
Zarežite nožem po sredini od repa do glave i posolite je. Veliku okruglu posudu premažite maslinovim uljem, i stavite barakudu u nju.
Krumpire očistite i ostavite čitave komade. S tankim nožem također zarežite krumpire po sredini kao na slici, kako bi mogli između staviti marinirane inćune i pesto.
Pesto ćete napraviti na sljedeći način:
List ružmarina i peršina nasjeckajte. Očišćeni češnjak prepolovite. Stavite sve u blender ili usitnite sa štapnim mikserom. Dodajte začine i maslinovo ulje. Krumpir punite sa žličicom pesta, zatim stavite marinirani inćun.
Krumpire stavite peći na 200 ° stupnjeva oko 25 minuta.
Ja sam krumpire stavila peći same u pećnicu u vatrostalnoj posudi, a mužu sam dala zadatak da barakudu ispeče ispod peke.
Umak od koromača:
Uberite koromač, operite ga i stavite ga kuhati. Nakon što se skuhao, nasjeckajte ga što sitnije možete.
Na malo maslinovog ulja popržite češnjak, dodajte koromač i sve zalijte s vrhnjem za kuhanje. Dodajte malo soli i papra.
Lagano miješajući neka umak provrije i gotov je kad se zgusne.
Servirajte sve skupa, i želim vam dobar tek!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!