Dom

IDEJA ZA RUČAK: Pečena barakuda s punjenim krumpirima i umak od koromača!

Nina Stojanov 05. travnja 2019.

Najdraža riba....S njom možemo sve na svijetu, ali ju prvo moramo voljeti

Otkrivam Vam predivno jelo uz pregršt namirnica i dodataka koje ju čine kompletnom. Odabrala sam vrstu ribe pod imenom barakuda ili škaram, zbog njezinog mesa koje je izrazito nježno i mekano koji se idealno slaže s kremastim umakom od koromača. Stoga, bacimo se na posao i pročitajmo što nam je sve potrebno.

SASTOJCI:

  • 1 komad ribe barakude ( škaram)
  • 1 kg mladih krumpira
  • Nekoliko komada mariniranih inćuna
  • Pesto ( od ružmarina, peršina, luka, češnjaka, maslinovog ulja i čilija u prahu.)
  • Maslinovo ulje
  • Vrhnje za kuhanje
  • 1 vezica koromača (ja sam koristila domaći)
  • Sol
  • Papar

NAČIN PRIPREME:

Ribu očistite i operite.

Zarežite nožem po sredini od repa do glave i posolite je. Veliku okruglu posudu premažite maslinovim uljem, i stavite barakudu u nju.

Krumpire očistite i ostavite čitave komade. S tankim nožem također zarežite krumpire po sredini kao na slici, kako bi mogli između staviti marinirane inćune i pesto.

Pesto ćete napraviti na sljedeći način:

List ružmarina i peršina nasjeckajte. Očišćeni češnjak prepolovite. Stavite sve u blender ili usitnite sa štapnim mikserom. Dodajte začine i maslinovo ulje. Krumpir punite sa žličicom pesta, zatim stavite marinirani inćun.

Krumpire stavite peći na 200 ° stupnjeva oko 25 minuta.

Ja sam krumpire stavila peći same u pećnicu u vatrostalnoj posudi, a mužu sam dala zadatak da barakudu ispeče ispod peke.

Umak od koromača:

Uberite koromač, operite ga i stavite ga kuhati. Nakon što se skuhao, nasjeckajte ga što sitnije možete.

Na malo maslinovog ulja popržite češnjak, dodajte koromač i sve zalijte s vrhnjem za kuhanje. Dodajte malo soli i papra.

Lagano miješajući neka umak provrije i gotov je kad se zgusne.

Servirajte sve skupa, i želim vam dobar tek!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!