FOTO by Last Ingredient
Ideja za ljetni ručak: Lagana salata s jagodama i svježim krastavcima!
Osvježavajuću salatu punu hrskavog povrća i slatkog voća pripremamo čim prije!
S dolaskom vrućih dana, mnogima se mijenjaju prehrambene navike, umjesto teških i masnih jela, odabir pada na lagane i brze obroke koji se mogu pripremiti za dvadesetak minuta, a istodobno vas drže sitima duže vrijeme.
Na blogu food entuzijastice Paige, “Last Ingredient” otkrili smo salatu/pastu koja nas je oduševila i koju ćemo isprobati za ručak ili večeru! Sa sastojcima poput hrskavog miksa povrća i svježeg, sezonskog voća, začinjenih balzamičnim octom, primamit će vas da kupite namirnice i bacite se na posao!
Food blogerica predlaže ovu salatu zbog osvježavajućeg okusa, plus ako volite slatke sastojke u pikantnijem jelu, ovo je prava stvar za vas! Evo što vam sve treba!
- 250 grama farfalle tjestenine
- 3/4 kg jagoda, očišćene i prepolovljene
- 1 veliki svježi krastavac, narezan
- 1 šalica rikole
- 2 mlada luka, tanko narezana
- 1/4 šalice nasjeckanih badema
- 1/4 šalice izmrvljenog plavog sira (može i feta sir)
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 češanj češnjaka, protisnuti
- 1 žličica gorušice od cjelovitog zrna
- Sok od 1 limuna
- 2 žlice balzamičnog octa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica crnog papra
Upute:
- Skuhajte farfalle u slanoj kipućoj vodi dok ne postane al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite hladnom vodom u cjedilu. Prebacite u veliku posudu.
- Jagode, krastavce, rikolu, mladi luk, bademe i plavi sir pomiješajte u posebnoj zdjeli i dodajte u tjesteninu.
- Za dresing: U maloj zdjeli umutite češnjak, senf, limunov sok, balzamični ocat, maslinovo ulje, sol i papar. Umiješajte u salatu od tjestenine i ostavite par minuta da se okusi prožmu.
Dobar tek!